Δίκη Χρυσής Αυγής: Ανατροπή στην πρόταση της εισαγγελίας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ανατροπή στην πρόταση της εισαγγελίας

Την Τετάρτη ξεκινούν στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι αγορεύσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής.

Οι δικηγόροι των θυμάτων καλούνται, έπειτα από 5 χρόνια δίκης, να βάλουν στη σειρά τον τεράστιο όγκο του αποδεικτικού υλικού που έχει αναδειχθεί ήδη στο ακροατήριο και να ανατρέψουν την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου.

Προκλητική στην κοινή γνώμη η εισαγγελική πρόταση

Η προκλητική στην κοινή γνώμη εισαγγελική πρόταση εμφανίζει τις εγκληματικές επιθέσεις ως «μεμονωμένα περιστατικά» και ως «συμπτώσεις», για την οργάνωση όπου η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής της δράσης και ο εγκληματικός της χαρακτήρας είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική της ιδεολογία.

Αμέτρητα και ατράνταχτα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν και για την ευθύνη της ηγεσίας. Οι οργανωμένες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που δρούσαν κατόπιν εντολών, οδηγιών, ενημέρωσης και έγκρισης από την ηγεσία της, αλλά και πολλά άλλα τα οποία η εισαγγελέας επέλεξε να μην τα δει.

Η κυρία Οικονόμου αποσυνέδεσε τις υποθέσεις από το γενικότερο σχεδιασμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την εισαγγελέα και την πρότασή της, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο στέκι «Αντίπνοια», στον μαθητή στο Π. Φάληρο κ.τ.λ., ήταν άσχετα μεταξύ τους περιστατικά.

Ειδικά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποφάνθηκε ότι «δεν ήταν στοχοποιημένος» και ότι δεν προέκυψε «εντολή που να δόθηκε από τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, ή από τον Ιωάννη Λαγό προς τον Γεώργιο Ρουπακιά για τη δολοφονία».

Η πρόταση της κυρίας Οικονόμου, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, τόσο το περιεχόμενο των ερωτήσεών της όσο και προτάσεις της έδειχναν τις προθέσεις της.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπερασπιζόταν ρατσιστικές πρακτικές, όταν απαντούσε στους μάρτυρες κατηγορίας που αναφέρονταν στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής μόνο για Έλληνες, ότι «τουλάχιστον δίνουν ένα πιάτο φαγητό στους Έλληνες»

Στόχος της όλης λογικής της ήταν να υποβάλει έμμεσα στο δικαστήριο την άποψη ότι προϋπόθεση για την καταδίκη των κατηγορουμένων είναι η απόδειξη ύπαρξης στοχοποίησης του κάθε θύματος ξεχωριστά και η υπόδειξή του από την ηγεσία. Με αυτόν τον τρόπο, η κ. Οικονόμου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε προσωπική στοχοποίηση των θυμάτων, ούτε και εντολή του Μιχαλολιάκου και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.