Εμπρησμοί στην Αυστραλία: Μετά το 2020 ο κόσμος δεν θα είναι αυτός που ξέρουμε.

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία δεν είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Εμπρησμοί

Η προσπάθεια των διεθνών μέσων ενημέρωσης αλλά και αναλυτών να επιρρίψουν ευθύνες για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, στην κλιματική αλλαγή, διαψεύδονται, καθώς οι αρχές δηλώνουν ότι το 85% είναι εμπρησμοί. 

Η καταστροφή του πλανήτη και μετά τις μεγάλες πυρκαγιές που έγιναν το 2019 στον Αμαζόνιο, είναι ανυπολόγιστη. Το συμπέρασμα είναι διαφορετικό από αυτό που θέλουν να μας παρουσιάσουν. Οι καταστροφές από τα οικονομικά συμφέροντα είναι αυτές που προκαλούν την κλιματική αλλαγή και δεν είναι γενικά ο άνθρωπος αυτός που ευθύνεται.

Οι υπαίτιοι μετά από κάθε καταστροφή αποκαλύπτονται. Εταιρείες στον βωμό της ανάπτυξης, δραστηριοποιούνται στις καμένες εκτάσεις, ανενόχλητες από τις αντιδράσεις των λαών, καθώς εμφανίζονται ως επενδυτές σε καμμένη γη.

Ο αριθμός των νεκρών ζώων σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικολόγων, θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 1.000.000.000, ενώ εκτιμούν ότι είδη της χλωρίδας και της πανίδας θα έχουν χαθεί για πάντα, ενώ δεκάδες άλλα είδη είναι ακόμα πιο κοντά στην εξαφάνιση

Η εκμετάλλευση της Αυστραλιανής ηπείρου – Ωκεανία

Τα τελευταία χρόνια μεγάλα κοιτάσματα έχουν ανακαλυφθεί και φιλόδοξες εταιρίες έχουν αρχίσει να εκμεταλλεύονται τον φυσικό πλούτο της Αυστραλίας.

2007: Η γιγαντιαία αυστραλιανή εταιρία BHP Billiton ανακοίνωσε ότι εντόπισε νέο τεράστιο κοίτασμα χρυσού στο ορυχείο της Olympic Dam στη Νότιο Αυστραλία.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην Αυστραλία και το πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο.
Στο ίδιο ορυχείο υπάρχουν και τα μεγαλύτερα αποθέματα ουρανίου στον κόσμο. Η εταιρία αναμένεται να εξορύξει 7.738 τόνους χαλκού, χρυσού και ουρανίου από το συγκεκριμένο ορυχείο.

2010: Την πρώτη επένδυση της σε έργο παραγωγής φυσικού αερίου μέσω της εξόρυξης γαιάνθρακα, ανακοίνωσε η γαλλική Total, καταβάλλοντας περίπου το ποσό των 750 εκατ. δολαρίων για το 20% αυστραλιανής κοινοπραξίας.
Το έργο θα μετατρέψει το αέριο φλέβας άνθρακα από περιοχές του QueenIsland της Αυστραλίας σε φυσικό αέριο, σε ένα εργοστάσιο στην ανατολική ακτή της χώρας από το οποίο και θα πωλείται στις αγορές τις Ασίας.

2012: Μπορεί ο άνθρακας να είναι από η πιο ρυπογόνος πηγή ενέργειας και να είναι «εκτός μόδας», αυτό, όμως, δεν εμπόδισε σε τίποτα τη μεγάλη ινδική εταιρεία Adani Group να κάνει μια επένδυση δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ορυχεία της Αυστραλίας.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Γκατάμ Αντάνι, είπε ότι ο όμιλος του θα κάνει εξόρυξη μεγάλων ποσοτήτων κάρβουνου, στην περιοχή Γκαλίλι του Κουίνσλαντ, τα οποία και θα εξάγει στην Ινδία. Όπως είπε, οι εξαγωγές θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2016.
Στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα επενδυθούν συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες σε έργα υποδομής, όπως σιδηροδρομική γραμμή και αποβάθρα σε ακτή του Κουίνσλαντ απ’ όπου θα γίνονται οι εξαγωγές.

2013: Κοιτάσματα πετρελαίου συνολικής αξίας 20 τρισ. δολαρίων εντοπίστηκαν στην περιοχή της Νότιας Αυστραλίας. Αυτό ανακοίνωσε στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο η εταιρεία Link Energy που έχει τα δικαιώματα και πραγματοποιεί εξορύξεις στην περιοχή από το 2008. Τα νέα κοιτάσματα βρέθηκαν γύρω από τη μικρή πόλη του Κούπερ Πίντι στη Νότια Αυστραλία, που είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που γίνεται εξόρυξη οπαλίου.

Τώρα μπορούν άνετα να κάνουν την δουλειά τους και εκεί που κάποτε ήταν είτε αρχέγονα δάση, είτε μικρές ιδιοκτησίες κτηνοτρόφων και γεωργών. Θα πέσουν οι τιμές και εύκολα θα κάνει ντου μία εταιρεία κολοσσός αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Και πού θα ζουν τα κοάλα, οι παπαγάλοι και τα καγκουρό; Στα ζωολογικά πάρκα…να προστατεύονται ως είδη προς εξαφάνιση.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*