Η «καλύτερη» διατροφή για το 2020, σύμφωνα με μια ομάδα 25 επαγγελματιών υγείας

Η «καλύτερη» διατροφή για το 2020, σύμφωνα με μια ομάδα 25 επαγγελματιών υγείας

Η αμερικανική έκθεση News και World αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε την ετήσια κατάταξή της στην καλύτερη δίαιτα παγκοσμίως για το 2020.

Ομάδα 25 ειδικών συμπεραίνουν ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η Νο1 δίαιτα για το 2020 βάσει επτά κριτηρίων: βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους, μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, αποτελεσματικότητα για πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, αποτελεσματικότητα για την πρόληψη του διαβήτη, ευκολία συμμόρφωσης, πληρότητα και ελάχιστους κινδύνους για την υγεία.

«Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι λαοί στις χώρες που συνορεύουν με τη Μεσόγειο Θάλασσα ζουν περισσότερο και υποφέρουν λιγότερο από τους περισσότερους Αμερικανούς από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις».
Η μεσογειακή διατροφή που επικεντρώνεται στο ελαιόλαδο πλούσιο σε υγιή ωμέγα-3, λιπαρά οξέα, φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη όπως ψάρια και κοτόπουλο, και περιστασιακά το κόκκινο κρέας.»

“Το μυστικό που δεν προκαλεί έκπληξη είναι ο ενεργός τρόπος ζωής, ο έλεγχος του βάρους και η διατροφή με χαμηλά επίπεδα κόκκινου κρέατος, ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών και υψηλής περιεκτικότητας σε προϊόντα, καρύδια και άλλα υγιεινά τρόφιμα”.

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καρδιακή και εγκεφαλική υγεία και στην πρόληψη του καρκίνου, πρόσθεσε η έκθεση. “Ακολουθώντας τη Μεσογειακή Διατροφή, θα μπορούσατε να κρατήσετε το βάρος μακριά, αποφεύγοντας ταυτόχρονα χρόνιες ασθένειες. Δεν υπάρχει «μια» μεσογειακή διατροφή. Οι Έλληνες τρώνε διαφορετικά από τους Ιταλούς, οι οποίοι τρώνε διαφορετικά από τους Γάλλους και τους Ισπανούς. Αλλά μοιράζονται πολλές από τις ίδιες αρχές. ”

Η διατροφή δίνει επίσης έμφαση στα φασόλια, τα καρύδια, τα όσπρια, το ελαιόλαδο και τα αρωματικά βότανα και τα μπαχαρικά, καθώς και το τυρί και το γιαούρτι με μέτρο και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με μέτρο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.