Καταγγελία για απάτη τράπεζας σε βάρος των δανειοληπτών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η τράπεζα σε συνεργασία με γνωστή ασφαλιστική, εξαναγκάζουν τους δανειολήπτες σε υπέρογκες χρεώσεις για την ασφάλιση ενυπόθηκων δανείων, προς όφελος της συνεργάτιδας ασφαλιστικής.

Στραγγαλίζουν τους δανειολήπτες.

Σύμφωνα με τα όσα μας κατήγγειλε ο δανειολήπτης, του οποίου τα στοιχεία διαθέτουμε, η Alpha Bank εξαναγκάζει τους δανειολήπτες ενυπόθηκων δανείων, σε μονομερή ασφάλιση στην ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, με καταχρηστικούς όρους, προβάλλοντας μια εσωτερική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο είναι πολλαπλάσιο της αξίας του ενυπόθηκου δανεισμού. Παράλληλα το ύψος της ασφάλισης από την ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ είναι υπέρογκο σε σχέση με άλλες εταιρείες.

Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης τον Αύγουστο του 2018 προσκόμισε ασφαλιστικό συμβόλαιο από άλλη νόμιμη ασφαλιστική εταιρεία, ασφαλιστικής κάλυψης τόσης αξίας όση και η αξία του ενυπόθηκου δανείου, καλύπτοντας την τράπεζα στο 100% του ποσού δανεισμού.

Η Alpha Bank έκανε αποδεκτό το ασφαλιστήριο, αν και προηγουμένως είχε επικαλεστεί την εγκύκλιο που όριζε μεγαλύτερα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης. Μάλιστα, αποδέχτηκε δυο ακόμα ανανεώσεις από την EUROWEST, τον Φεβρουάριο του 2019 και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2019, ανακάλυψε και πάλι της εσωτερική εγκύκλιο και προχώρησε σε μονομερή ασφάλιση του ενυπόθηκου ακινήτου με την ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στις 20 Δεκεμβρίου, με ασφαλιστική κάλυψη πολλαπλάσια του ενυπόθηκου δανείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας προσχώρησε ο καταγγέλλων, το κόστος ασφάλισης στην ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ αναλογικά με την EUROWEST της οποίας το συμβόλαιο παραμένει ενεργό, είναι αναλογικά πολύ υψηλότερο, καθιστώντας την ΑΧΑ μη ανταγωνιστική.

Συγκεκριμένα

Το ενυπόθηκο ποσό είναι αξίας 146.123 ευρώ και η τράπεζα ζητάει ασφάλιση 238.900 ευρώ (υπερασφάλιση). Το δε κόστος στην ΑΧΑ είναι 449,03 ευρώ ετησίως, ενώ στην EUROWEST θα ήταν 274,41 ευρώ.

Για το πραγματικό κεφάλαιο που εξασφαλίζει την τράπεζα, έως τώρα πλήρωνε το ποσό των 175,44 ευρώ ετησίως, ενώ τώρα η τράπεζα του ζητάει να πληρώνει 449,03 ευρώ, το οποίο είναι 2,55 φορές παραπάνω

Με το τρόπο αυτό, θεωρεί, ότι στραγγαλίζουν τους δανειολήπτες από κοινού, τράπεζα και ασφαλιστική, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο και με πρόθεση την καταγγελία του συμβολαίου εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής των υπερβολικών απαιτήσεων.

Παράλληλα καταγγέλλει, ότι σε διάστημα όπου δεν υπήρχε συμβατική σχέση δανειολήπτη, τράπεζας και ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, η τράπεζα παρανόμως εκταμίευσε από το λογαριασμό του το ποσό των 170 ,03 ευρώ, για λογαριασμό του αποκλειστικού συνεργάτη της ΑΧΑ.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο δανειολήπτη αλλά το σύνολο των δανειοληπτών.

Οι προθέσεις του καταγγέλλοντος είναι να στραφεί κατά της τραπέζης για έκνομες πρακτικές που ακολουθεί σε βάρος του, αποκαλύπτοντας τον ρόλο και τις διαδικασίες που ακολουθούν οι τράπεζες.

Για τους υπόλοιπους δανειολήπτες έχει την πρόθεση να τους δώσει τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην υπόθεσή του, ώστε να προχωρήσουν και οι υπόλοιποι σε συντονισμένες ενέργειες κατά των τραπεζών, εάν διαπιστώσουν ότι έχουν υποπέσει θύματα αυτής της πρακτικής.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ για να σας φέρουμε σε επαφή με τον καταγγέλλοντα δανειολήπτη

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*