Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν και σκότωσαν Ιρανό αξιωματούχο

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν και σκότωσαν Ιρανό αξιωματούχο

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη μέση ανατολή. Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή και χτύπησαν Ιρανό αξιωματούχο στο Ιράκ.

Τα ξημερώματα με εντολή Τραμπ έγινε επίθεση με ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους ήταν και ο Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, που ήταν επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης. Οι Ιρανοί αμέσως κατηγόρησαν τις ΗΠΑ για την επίθεση, κάτι που λίγες ώρες μετά, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε.

Ο ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Ιράν. Το αμερικανικό Πεντάγωνο χαρακτήρισε αυτήν την ενέργεια ως «αμυντική». Η ιρακινή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ) επιβαιβέωσε το γεγονός ενώ ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Με την ενέργεια αυτή αναμένεται αντίδραση από το Ιράν, ενώ από ειδικούς αναλυτές η απόφαση αυτή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται σε μία στιγμή που ο ίδιος είναι στριμωγμένος στο εσωτερικό της χώρας του και παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία για κατάχρηση εξουσίας και παρακώληση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

There is no message to display. Please add one.