Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν υπό τον φόβο αντιποίνων

Οι ΗΠΑ ζήτησαν βοήθεια 16 χωρών ώστε να διαμεσολαβήσουν και να αποτρέψουν το Ιράν από την εκδίκηση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στρατηγού Pourdastan, οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή, αλλά αποσύρουν όλες τους τις δυνάμεις υπό τον φόβο αντιποίνων.

Hossein Salami
Hossein Salami

Ο διοικητής του IRGC, ο στρατηγός Hossein Salami, δήλωσε το Σάββατο ότι τα αντίποινα του Ιράν για την τρομοκρατική επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα περιλαμβάνουν στρατηγικές ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν σε ένα τεράστιο θέατρο με προσδιορισμό των ενεργειών και καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να αποσύρουν στρατεύματα από την περιοχή την Κυριακή μετά την προειδοποίηση του Ιράν για επιμελή αντίποινα για τη δολοφονία του ανώτατου στρατηγού και παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ ότι θα βομβαρδίσουν 52 ιρανικές περιοχές αν η Τεχεράνη ξεκινήσει απειλές .

Σήμερα Κυριακή, στρατιωτικές πηγές για το Press TV ενημέρωσαν ότι “οι ΗΠΑ έχουν αποσύρει τα στρατεύματά τους από την περιοχή, παρά τις αξιώσεις για το αντίθετο”.

“Οι ΗΠΑ έχουν αποσύρει τα στρατεύματά τους από το Κουβέιτ, ενώ τα αεροσκάφη C-5 και C-17 έχουν μεταφέρει περίπου 700 φρουρούς στην περιοχή για να ενισχύσουν την προστασία των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών”, ανέφεραν οι πηγές στο media outlet.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη ενημερωμένη πηγή δήλωσε στην αραβική γλώσσα το δίκτυο Al-Alam TV ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απομακρύνει όλα τα στρατιωτικά πλοία της σε ακτίνα 1.000 χιλιομέτρων από το Ιράν».

Η νέα απειλή του αμερικανικού προέδρου για την επίθεση 52 σημαντικών στόχων στο Ιράν, προκάλεσε ισχυρή αντίδραση, με πολλούς να το ονομάζουν «έγκλημα πολέμου». Ο Αμερικανός ηγέτης απειλεί για άλλη μια φορά να χτυπήσει το Ιράν «σκληρότερα από ποτέ έχει χτυπήσει πριν “χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζεται μακράν τον καλύτερο στον κόσμο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Αν και ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωνε την πρώτη ώρα της επίθεσης για πανηγυρισμούς των Ιρακινών για την εκτέλεση του , συνέβη το αντίθετο. Εκατοντάδες ιρακινοί διαδηλωτές εξαγριώθηκαν για τις θανατηφόρες επιδρομές της Ουάσινγκτον ενάντια στις λαϊκές δυνάμεις της Kataib Hezbollah διαδήλωσαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, ζητώντας την απέλαση του αμερικανικού πρεσβευτή και Αμερικανών στρατιωτών από την αραβική χώρα.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*