Στόχος ο Τραμπ. Αμοιβή 80εκ δολάρια

Όσο και αν είναι ο λόγος εκδίκησης για τον θάνατο του  Qassem Soleimani, το ιρανικό καθεστώς δεν είναι πιθανό να γίνει τόσο απερίσκεπτο ώστε να προκαλέσει έναν πόλεμο με την Αμερική που δεν μπορεί να κερδίσει.

Το Ιρανικό καθεστώς θα επιδιώξει να μετατρέψει το χτύπημα της Παρασκευής σε προσωπική επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που από τις εκτιμήσεις μας, αλλά και από τις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών, η επίθεση και η δολοφονία του Qassem Soleimani, ήταν προσωπική επιλογή του Αμερικανού προέδρου,. ο οποίος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο εσωτερικό της χώρας του.

80 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή για τον Τραμπ

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής πομπώδους πομπής του κορυφαίου Ιράν, οι επίσημοι κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί δήλωσαν την Κυριακή ότι θα κατατεθεί ένα δολάριο από κάθε Ιρανό στη χώρα, με τα μετρητά να πηγαίνουν σε όποιον σκοτώσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

“Το Ιράν έχει 80 εκατομμύρια κατοίκους  και θέλουμε να συγκεντρώσουμε 80 εκατομμύρια δολάρια, που είναι ανταμοιβή σε όποιον σκοτώσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ”, ανακοινώθηκε.

Επίθεση στον Πύργο Τραμπ?

Ο κορυφαίος σύμβουλος του πρόεδρου Hassan Rouhani, Hasameddin Ashena, έχει προτείνει μια επίθεση στα ακίνητα του Trump στις ΗΠΑ, καθώς έτσι το Ιράν θα τιμά την εκδίκηση για το θάνατο του στρατηγού Qassem Soleimani.

Με ένα tweet, στοχοποιεί την προσωπική περιουσία του προέδρου Τραμπ ύψους 3,1 δισ δολαρίων, συνδέοντας ένα άρθρο του Forbes που απαριθμεί τα μεγάλα ακίνητα.

Ο πύργος Τραμπ, είναι το γόητρο του Αμερικανού προέδρου και φέρεται ως ο πρώτος στόχος από το Ιράν.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ιρανού αξιωματούχου, «Οι πάνοπλοι αστυνομικοί, μυστικές υπηρεσίες και ειδικά τμήματα του στρατού που αναπτύχθηκαν στην είσοδο του πύργου, θα μπορούσαν πιθανότατα να υπερασπιστούν τον πύργο σε περίπτωση που μια ομάδα ενόπλων προσπαθήσει να την κατακλύσει. Όμως, τα συγκεκριμένα οδοφράγματα που φτάνουν στην περίμετρο δεν θα το έκαναν ελάχιστα για να το προστατεύσουν από μια βόμβα που εκτοξεύτηκε από όχημα έξω από την είσοδο της Πέμπτης Λεωφόρου». «Τι κάνεις, κλείνεις την Πέμπτη Λεωφόρο;» ρώτησε ο αξιωματούχος. «Και αν ναι, για πόσο καιρό;»

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*