«Το Facebook είναι τα νέα τσιγάρα για την κοινωνία μας» 

«Το Facebook είναι τα νέα τσιγάρα για την κοινωνία μας» 

«Το Facebook είναι τα νέα τσιγάρα για την κοινωνία μας»

Ο ιδρυτής της Salesforce, Marc Benioff, σε συνέντευξή του στο CNN ισχυρίζεται ότι το Facebook «δεν κάνει ουσιαστικά καλά πράγματα για να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου»

Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια “κρίση εμπιστοσύνης”, λέει ο Marc Benioff, ο ιδρυτής και ο επικεφαλής της Salesforce.com ρίχνοντας μεγάλο μέρος της ευθύνης στο Facebook.

“Το Facebook είναι τα νέα τσιγάρα για την κοινωνία μας. Είναι κάτι που χρειάζεται να διορθωθεί”

Σε μια συνέντευξη με την “αξιόπιστη πηγή” του CNN την Κυριακή, ο Marc Benioff κάλεσε και πάλι τον γίγαντα του κοινωνικού δικτύου – ο οποίος έχει καταρρεύσει από σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια – να διορθωθεί ή να χωριστεί.

Ο Brian Stelter του CNN δήλωσε: “Είναι ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε πραγματικά σε μια κρίση εμπιστοσύνης, όταν ο ίδιος ο “αρχηγός” δεν μπορεί να πει ότι η εμπιστοσύνη είναι η πιο σημαντική αξία μας. Κοιτάξτε, βρισκόμαστε σε μια στιγμή όπου κάθε ένας από εμάς σε κάθε εταιρεία, πρέπει να θέσει μια ερώτηση: Ποια είναι η υψηλότερη αξία μας; ”

«Αναμένω μια θεμελιώδη αναθεώρηση του ρόλου του Facebook στον κόσμο», δήλωσε ο Benioff. «Όταν έχετε μια οντότητα που είναι τόσο μεγάλη, με τόσο μεγάλο δυναμικό αντίκτυπο και δεν κάνει θεμελιωδώς καλά πράγματα για να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου, λοιπόν, νομίζω ότι όλοι θα το διαπιστώσουν σύντομα».

Ο Benioff, γνωστός φιλάνθρωπος και ειλικρινής υποστηρικτής των φιλελεύθερων αξιών, κάλεσε τους συναδέλφους διευθυντές να γίνουν ακτιβιστές για να διορθώσουν χρόνια προβλήματα όπως η ανισότητα των εισοδημάτων, η έλλειψη στέγης και η κλιματική αλλαγή. Ο Benioff δήλωσε ότι ελπίζει ότι το περιοδικό Time, το οποίο αγόρασε το 2018, θα μπορούσε να είναι «διαχειριστής εμπιστοσύνης», εκπληρώνοντας τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.