Όχι άλλα δάκρυα. Ναυάγιο με 12 νεκρούς στους Παξούς

Όχι άλλα δάκρυα. Ναυάγιο με 12 νεκρούς στους Παξούς

12 άνθρωποι χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Ιουνίου, ανοιχτά των Παξών.

Θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε τους χαρακτηρισμούς του υπουργού της κυβέρνησης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και θα μείνουμε σε αυτό. 12 άνθρωποι πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της χώρας μας, στα παγωμένα νερά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

12 άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν από τις συνθήκες φυλάκισης που τους έχουν επιβάλει αυτοί που αποφασίζουν για όλους μας.

12 άνθρωποι θέλησαν να δραπετεύσουν από τις άθλιες συνθήκες κράτησης στα κέντρα “φιλοξενίας” για να φτάσουν στην Ιθάκη τους. Να φτάσουν σε αγαπημένα πρόσωπα που βρίσκονται σε άλλο σημείο του πλανήτη Γη.

12 ακόμα άνθρωποι χάθηκαν στο όνομα των ισχυρών συμμάχων μας. Στο όνομα των ισχυρών οικονομικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που έχουν αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή, την Λατινική Αμερική και γενικότερα όλες τις χώρες που ανακαλύπτεται πλούτος.

Άδωνις Γεωργιάδης

Το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 σχολίασε «Φαντάσου πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112»! Για να προσθέσει λίγο αργότερα πως «εδώ έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας»!

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου ο λόγος και η στάση του κυρίου Γεωργιάδη καθώς είναι γνωστές οι ρατσιστικές του θέσεις. Μας εκπλήσσουν όμως οι μετέπειτα δηλώσεις του και τα κροκοδείλια δάκρυα για τον χαμό των 12 ανθρώπων. Φυσικά δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει εκ νέου τους νεκρούς και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες του σαπιοκάραβου. Ενός σαπιοκάραβου γεμάτου με τα όνειρα της ελευθερίας και του ταξιδιού προς την Ιθάκη του καθενός ταλαιπωρημένου, κυνηγημένου, εκδιωγμένου συνανθρώπου  μας.

«Καταρχάς να πούμε συλλυπητήρια για όσους πνίγηκαν. Δυστυχώς αυτή η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, δημιουργεί συνθήκες πολύ άσχημες για τους ανθρώπους και πολλοί από αυτούς δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους και αυτό ανθρώπινα είναι απαίσιο. Δεν θα ήθελα να μπω σε εάν ανταγωνισμό με το ΣΥΡΙΖΑ σε μια κουβέντα πάνω σε νεκρούς ανθρώπους. Η άποψη της ΝΔ περί ελέγχου των συνόρων είναι γνωστή», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Γιώργος Κουμουτσάκος

Στο ίδιο μήκος και με τον ίδιο σπαραγμό ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη σημερινή τραγωδία στους Παξούς και συνεχίζει τονίζοντας «την ανάγκη της πάταξης, εντός και εκτός Ευρώπης, των απάνθρωπων δικτύων λαθραίας διακίνησης που εμπορεύονται και αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές. Η εκρίζωσή τους είναι πρόκληση, καθήκον και υποχρέωση για ολόκληρη την Ευρώπη. Εμείς στην Ελλάδα συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Πολύ σύντομα, όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει, καταθέτουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχετική πρωτοβουλία».

Η πολιτική μας θέση

Ο ορισμός λαθραία, αφορά εμπορεύματα και όχι ανθρώπους. Κάθε άλλος ισχυρισμός κάλυψης του απάνθρωπου χαρακτηρισμού λαθραίος, είναι μία τάση που ξεκίνησε με εθνικιστική και ρατσιστική αντίληψη και ιδεολογία και εισήχθη ως έννοια τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκει την άνοδο των ακροδεξιών συσχετισμών και των ακραίων αντιλήψεων για την μετανάστευση. Να μην ξεχνάμε πως οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής μας οικογένειας Άγγλοι, Γάλλοι, Ισπανοί και Ιταλοί, είχαν και συνεχίζουν να διατηρούν αποικίες και η δουλεία είναι μέρος της πολιτικής τους.

Όπως έχει αποδειχτεί από την επιστήμη, όλοι εμείς που κατοικούμε στην Ευρώπη προερχόμαστε από τα κύματα μετανάστευσης των πληθυσμών κυρίως από την Αφρική και μετέπειτα από την Ασία.

Η “ομαδική προσπάθεια αλλοίωσης της χώρας” γίνεται από τους αποσταθεροποιητές της ειρήνης και της ευημερίας των λαών

Τα σύνορα και τα συρματοπλέγματα, οι άδειες και οι ταυτότητες, δεν έχουν άλλο λόγο ύπαρξης από τον απόλυτο έλεγχο των λαών και την οικονομική αφαίμαξη και εκμετάλλευσή τους. Ουδόλως ενδιαφέρονται για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών. Μια χαρά κάνουν τις δουλειές τους οι μεγάλοι παράνομοι. Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους  οι μαζικοί δολοφόνοι με τα εξοπλιστικά και τα όπλα μαζικής καταστροφής. Μια χαρά βομβαρδίζουν και σκοτώνουν και ξεριζώνουν λαούς συναποφασίζοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Και για να μην κουράσουμε. Τα συρματοπλέγματα δεν μπορούν να σταματήσουν κυνηγημένους, πεινασμένους και εξαθλιωμένους επειδή κάποιοι αποφάσισαν να εισβάλουν στην χώρα τους. Δεν μπορούν να σταματήσουν την οργή των χαμένων τους ανθρώπων. Το ποτάμι ξεχειλίζει μαζί με την οργή. Σύντομα αυτές οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις θα μεταφέρουν τις συγκρούσεις μεταξύ εξαθλιωμένων και βολεμένων γιατί έτσι βολεύει τους ισχυρούς, Προς θεού, να μην βρούμε και ξεριζώσουμε τις αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους σε αυτές τις καταστάσεις.

Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα. Γέμισαν οι θάλασσες με πνιγμένους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

There is no message to display. Please add one.