80 Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι από 200 οι τραυματίες

Σύμφωνα με την Τεχεράνη, από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη Τετάρτη εναντίον των Αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, αποτέλεσμα των πρώτων αντιποίνων για την δολοφονία του στρατηγού Σολεϊμανί, έπεσαν νεκροί 80 Αμερικανοί στρατιώτες και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.

Συγκεκριμένα το ειδησεογραφικό πρακτορείο farsnews αναφέρει:

Η τρομοκρατική δύναμη των ΗΠΑ αποχώρησε από τη βάση τους στην περιοχή Αλ Μαλίκγια κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ-Τουρκίας μετά από περίπου έξι μήνες ανάπτυξης, μετά το πυραυλικό χτύπημα του Ιραν και ανάγκασαν  τα αμερικανικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Τοπικές πηγές στην περιοχή είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων SANA ότι οι στρατιώτες των ΗΠΑ που βρίσκονταν στη βάση al-Jir έχουν αρχίσει να εκκενώνουν πλήρως τη βάση, καθώς περίπου 40 φορτηγά που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και οχήματα έφυγαν από τη βάση για το χωριό al-Sweidyia κοντά στο al- Walid, ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη αποχώρησή τους προς τα ιρακινά εδάφη.

Στο ίδιο πλαίσιο, τοπικές πηγές στη νότια επαρχία της πόλης Hasaka δήλωσαν ότι 50 φορτηγά που μεταφέρουν στρατιωτικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που ανήκουν στα αμερικανικά στρατεύματα έχουν αφήσει την βάση τους στην πόλη al-Shadadi και κατευθύνονται προς Βορρά μέσω του ανατολικού δρόμου που οδηγεί στην περιοχή Al-Houl στην Hasaka, προετοιμάζοντας το έδαφος για την πλήρη απόσυρσή τους προς τα ιρακινά εδάφη μέσω της διασταύρωσης Al-Walid στην ύπαιθρο της πόλης Αλ-Γιαρουμπί.

Εν τω μεταξύ, ο δικτυακός τόπος του RT στην Αραβική γλώσσα ανέφερε ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ άρχισαν να αποχωρούν και από τον τομέα του φυσικού αερίου al-Omar και Koniko στο Deir Ezzur.

Οι εκθέσεις έλαβαν χώρα όταν η Αεροπορική Δύναμη του IRGC ξεκίνησε την Τετάρτη βαριές επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ Ein Al-Assad στο νοτιοδυτικό Ιράκ κοντά στα σύνορα με τη Συρία και στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Erbil σε αντίποινα για τη δολοφονία του στρατηγού Σολεϊμανί

Το Ein Al-Assad είναι μια αεροπορική βάση με διάδρομο 4 χιλιομέτρων σε υψόμετρο 188 μ., η οποία είναι η κύρια και η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ. Σύμφωνα με τα εκεί μέσα ενημέρωσης, τα συστήματα ραντάρ και προστασίας της πυραυλικής άμυνας των Αμερικανών στο Ein Al-Assad δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν και να παρεμποδίσουν τους ιρανικούς πυραύλους καθώς είχαν μπλοκαριστεί με ηλεκτρονικό πόλεμο.

Περίπου 80 Αμερικανοί στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί και σχεδόν 200 περισσότεροι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις πυραύλων του Ιράν την Τετάρτη, ανέφεραν ενημερωμένες πηγές. Οι αξιωματούχοι του IRGC δήλωσαν ότι κανένας από τους πυραύλους που εκτόξευσε δεν είχε αναχαιτιστεί.

Ο IRGC προειδοποίησε τις ΗΠΑ να αποφύγουν με αντίποινα της επίθεσης της Τετάρτης ή αλλιώς “θα αντιμετωπίσουν μια πιο οδυνηρή και συντριπτική απάντηση”.

Η δήλωση του IRGC προειδοποίησε επίσης “όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ, και όπου τα στρατεύματα κατοχής έχουν βάσεις στην περιοχή, αν εκδηλώσουν οποιαδήποτε εχθρική ή επιθετική δράση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα αποτελέσουν στόχο”.

Το IRGC κάλεσε επίσης το αμερικανικό έθνος να πιέσει τον Λευκό Οίκο να αποσύρει τα στρατεύματά του από την περιοχή για να αποφύγει περαιτέρω θύματα και να μην επιτρέψει στους Αμερικανούς ηγέτες να στηρίξουν τη ζωή των στρατιωτών τους μέσω της αύξησης του μίσους και προειδοποιούν ότι όλες οι ιρανικές υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις είναι σε επιφυλακή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*