Αμβλώσεις: Μεσαίωνας στα δικαιώματα της γυναίκας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τις διαφημίσεις που κατέκλυσαν τους σταθμούς του μετρό με μηνύματα κατά των αμβλώσεων, άδειασε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την άποψη ότι οι διαφημίσεις δεν έπρεπε να «κατέβουν».

Έκρηξη προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η καμπάνια με αφίσες του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω»

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι οι «καμπάνιες σε δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινωνία» ενώ άφησε αιχμές κατά της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ αναφέροντας ότι «δεν έδειξε εγρήγορση, δεν αξιολόγησε το ζήτημα όπως θα έπρεπε και γι’ αυτό ελέγχεται»

Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση είναι αδιαμφισβήτητο

Στο νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε γυναίκας στην άμβλωση αναφέρεται η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλλων σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τις αφίσες του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω», οι οποίες έχουν περιεχόμενο κατά των αμβλώσεων και αναρτήθηκαν σε σταθμούς του μετρό.

Ταλιμπανισμός στην γυναικεία υπόσταση

Το αναχρονιστικό κίνημα, παραπέμπει σε εποχή Μεσαίωνα ή ακόμα σε ισλαμικά κράτη όπου η γυναίκα θεωρείται «μηχανή τεκνοποίησης» και υποδεέστερη οντότητα από αυτή του άνδρα. Το δυστυχές είναι ότι εκφράζεται από τα στόματα αντιπροσώπων της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Υπεύθυνη για τις διαφημίσεις στους σταθμούς δεν είναι η Αττικό Μετρό ΑΕ, η οποία είναι κατασκευαστική εταιρεία και ιδιοκτήτης των έργων, αλλά η ΣΤΑΣΥ ΑΕ που διαχειρίζεται και λειτουργεί το δίκτυο. Από την πλευρά της η ΣΤΑΣΥ δήλωσε δια του προέδρου της ότι είναι αντίθετη για την ανάρτηση αυτών των αφισών και ήταν απόφαση την οποία πήρε ο οικονομολόγος της, εν αγνοία του. Στην συνέχεια έδωσε εντολή να κατέβουν όλες οι αφίσες.

Λόγω των αντιδράσεων για το μήνυμα της εν λόγω καμπάνιας, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κάλεσε τη ΣΤΑΣΥ να αποσύρει τις σχετικές αφίσες και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έδειξε δημοσίως την αντίδρασή του γι αυτή την απόφαση.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*