Γιατί είναι ανεύθυνη η Ευρώπη. Μας οδήγησαν σε παρατεταμένη καταστροφή

Γιατί είναι ανεύθυνη η Ευρώπη. Μας οδήγησαν σε παρατεταμένη καταστροφή

Η ανευθυνότητα και οι ευθύνες στους πολιτικούς μας οδήγησαν σε οικονομική καταστροφή και σε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους.

Χιλιάδες θύματα στην Γηραιά Ήπειρο.

Πίστευαν ότι ο ιός δεν θα φύγει από την Κίνα. Πίστευαν πως αν πάρουν αυστηρά μέτρα όπως το κλείσιμο των συνόρων και με το πρώτο κρούσμα καθολική απαγόρευση των πάντων, θα προξενούσαν πρόβλημα στην οικονομία.

Έλα όμως που οι τεχνοκράτες του ευρώ και οι διάνοιες των Βρυξελλών, όχι μόνο οδήγησαν σε παρατεταμένη οικονομική κρίση όλες τις χώρες και τους πολίτες, όχι μόνο «σκότωσαν», «σκοτώνουν» και θα «σκοτώνουν» για πολλούς μήνες ακόμα ανθρώπους, όχι μόνο έδειξαν την γύμνια των συστημάτων υγείας, κατάφεραν να διογκώσουν το πρόβλημα και να είναι μη αναστρέψιμο.

Μένουμε σπίτι για να μην καταρρεύσει το άθλιο σύστημα υγείας

Μένουμε σπίτι γιατί σε λίγο δεν θα μπορούμε να πάμε για νοσηλεία, καθώς δεν θα υπάρχει, όχι μόνο ΜΕΘ, αλλά ούτε ράντζο στους διαδρόμους και στις αυλές δεν θα υπάρχουν στα νοσοκομεία. Οι Ιταλοί έστησαν σκηνές. Σκηνές θα στήσει όλη η Ευρώπη που υστερεί από την Ιταλία μόνο στον χρόνο έξαρσης.

Σήμερα οι περισσότερες χώρες ξεκίνησαν να εφαρμόζουν αυτό που έπρεπε να εφαρμόσουν από την πρώτη στιγμή. Έκλεισαν τα σύνορα. Η ΕΕ σύντομα θα αποφασίσει το γενικό κλείσιμο των συνόρων (έπεσε ήδη η πρόταση), οι άνθρωποι παραμένουν και θα παραμείνουν σε καραντίνα, επιχειρήσεις έκλεισαν και θα παραμείνουν κλειστές όσο η διασπορά της νόσου θα συνεχίζει, μέχρι να νοσήσουμε όλοι ή σχεδόν όλοι. Χιλιάδες «ορφανά» και ανεπιβεβαίωτα κρούσματα συνεχίζουν την διασπορά.

Μη γελιόμαστε. Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινώσει για την μετάδοση του ιού, θα καταλάβετε την γελοιότητα των μέτρων με απλά παραδείγματα.

Μεταφέρεται ή δεν μεταφέρεται ο ιός σε συναλλαγές με χρήματα;

Τι ανοησία είναι να βγάζουν ΠΝΠ  για αποστάσεις δύο μέτρων από τα ταμεία και να επιτρέπουν την κίνηση με το Μετρό, τα λεωφορεία και τα υπόλοιπα ΜΜΜ όταν οι αποστάσεις είναι μικρότερες από μισό ή ένα μέτρο;

Πόσο ανόητο είναι να απολυμαίνουν τα ΜΜΜ μετά το τέλος της βάρδιας, λες κι αυτά καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας, έκαναν ένα δρομολόγιο;

Αυτό που δεν ήθελαν να κάνουν, αναγκάζονται να το κάνουν με χειρότερες συνθήκες

Τι θα συνέβαινε αν είχαν το θάρρος και την πρόνοια. να σταματήσουν για ένα μήνα κάθε δραστηριότητα και μετακίνηση;

Σήμερα θα είχαμε λύσει το πρόβλημα μετάδοσης, θα είχαμε βγει από την καραντίνα, δεν θα είχαμε θρηνήσει κανένα θύμα ή τουλάχιστον θα είχαμε νεκρούς μετρημένους στα δάχτυλα μιας παλάμης.

Παρακαλάμε πλέον να είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα του όλοι θα νοσήσουν.

Παρακαλάμε να έρθει καλοκαίρι μπας και σταματήσει η ραγδαία εξάπλωση του ιού. Μα κι αν θα φύγει το καλοκαίρι θα έρθει πάλι το πρόβλημα και ο χάρος θα συνεχίσει να χτυπά την πόρτα χιλιάδων ανθρώπων, μιας και το εμβόλιο – αν βρεθεί σύντομα- μέχρι να παραχθεί θα εφαρμοστεί στον πληθυσμό σε έναν χρόνο από σήμερα.

Γελούσαμε και σχολιάζαμε την τακτική της Κίνας. Λέγαμε πως αυτά δεν γίνονται στην Ευρώπη. Σήμερα όλοι αναγνώρισαν τις ενέργειες και τα δραστικά μέτρα που πήραν οι Κινέζοι, κι αν δεν υπήρχε η βλακεία της δύσης, σήμερα θα χαιρόμαστε την Άνοιξη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.