Βέλγιο: Αστυνομική βία σε 14χρονο κορίτσι – video

Βέλγιο: Αστυνομική βία σε 14χρονο κορίτσι – video

Ένα βίντεο έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο που προκαλεί μεγάλες διαμαρτυρίες. Στο βίντεο ένα δεκατετράχρονο κορίτσι χτυπιέται πολλές φορές στο πρόσωπο από δύο «αστυνομικούς».

Βίαια σύλληψη

Ο κόσμος παρακολούθησε έκπληκτος ένα βίντεο που δείχνει πώς ένα 14χρονο κορίτσι συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Vlaanderenstraat στην Οστάνδη. Οι δύο εν λόγω αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν πολύ να την συλλάβουν, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς μάλιστα τη γρονθοκοπεί στο πρόσωπο αφού τον φτύνει στο πρόσωπο, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη φασαρία.

Κάποια στιγμή η ανήλικη φτύνει στο πρόσωπο έναν από τους αστυνομικούς. Εκείνος αντιδρά αρκετά θυμωμένος και της δίνει μια δυνατή γροθιά στο πρόσωπο. Μετά από αυτό, η κοπέλα ηρεμεί και της περνούν χειροπέδες. Η σύλληψη φέρεται να οφείλεται σε οικογενειακό επεισόδιο.

Αιτία σύλληψης

Δεν είναι ακόμη απολύτως σαφές ποια ήταν η αιτία. Πιθανολογείται να είναι ένα οικογενειακό περιστατικό.. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα για τη σύλληψη, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας Philip Caestecke ανέφερε τα ακόλουθα στο HLN:

«Δεν είναι τραυματισμένη. Επειδή πρόκειται για γεγονότα που αφορούν ανηλίκους, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το περιεχόμενο της υπόθεσης. Μπορούμε να πούμε ότι οι σύντομες εικόνες που κυκλοφορούν στα social media δεν δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης και δεν δείχνουν το σωστό πλαίσιο. Χωρίς να θέλω ή να μου επιτραπεί να μπω σε λεπτομέρειες, ήταν μια παρέμβαση που είχε ήδη ξεκινήσει περίπου δύο ώρες πριν από τις εικόνες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*