Η Cosmote ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο και έως τα τέλη του χρόνου καταργείται σταδιακά το δίκτυο 3G της εταιρείας.

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και SMS, οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά, διευκρινίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι υπηρεσίες δεδομένων, μετά την κατάργησή του 3G, θα υποστηρίζονται από το COSMOTE 4G και από το COSMOTE 5G, του οποίου η κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021.

Η πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω του δικτύου κινητής της Cosmote θα γίνεται πλέον μόνο από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυο 4G ή 5G με κάρτες τεχνολογίας U-SIM. Οι συνδρομητές της εταιρείας που χρησιμοποιούν υπηρεσίες δεδομένων μέσω συσκευών 3G με κάρτα SIM παλαιάς τεχνολογίας, μπορούν να την αντικαταστήσουν δωρεάν σε ένα κατάστημα Cosmote ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Στα ίδια σημεία οι συνδρομητές μπορούν να ελέγξουν εάν η συσκευή τους (smartphone/ tablet /USB Stick) υποστηρίζει αποκλειστικά υπηρεσίες 3G κι εφόσον το επιθυμούν να την αντικαταστήσουν με ειδική έκπτωση.

Ο έλεγχος της κάρτας SIM ή της συσκευής μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά στο 13888 για ιδιώτες και στο 13818 για επιχειρήσεις.

«Η σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G σε όλη τη χώρα θα απελευθερώσει το φάσμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε χρήση, θα αυξήσει τη χωρητικότητα του δικτύου και θα μας επιτρέψει να ισχυροποιήσουμε τα δίκτυα Cosmote 4G και 5G. Σήμερα, το 3G, η τεχνολογία που μόλις πριν 20 χρόνια αποτέλεσε επανάσταση και εγκαινίασε την εποχή του Mobile Internet, θεωρείται ήδη ξεπερασμένο. Αυτό καταδεικνύει την ταχύτητα με την οποία οι τεχνολογίες αλλάζουν, καθώς και την ανάγκη για συνεχείς επενδύσεις σε δίκτυα», δήλωσε ο executive director Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Δικτύων Ομίλου ΟΤΕ, Γιώργος Τσώνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *