Πρόβλημα στην εφαρμογή Covid Free gr με τα Rapid Test του ΕΟΔΥ

Πρόβλημα στην εφαρμογή Covid Free gr με τα Rapid Test του ΕΟΔΥ

Πρόβλημα παρουσιάζεται στην αναγνώριση των Rapid Test που διενεργεί ο ΕΟΔΥ με τις κινητές μονάδες και διενεργούν ελέγχους με Rapid Test.

Συγκεκριμένα όποιος κάνει Rapid Test σε κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και το αποτέλεσμα του ελέγχου βγει αρνητικό στον ιό, δεν έχει ισχύ 48 ωρών παρά μόνο κάτι παραπάνω από 24 ώρες. Αυτό συμβαίνει γιατί το αποτέλεσμα που θα εκτυπώσει μέσα από την σελίδα gov.gr δεν θα έχει ισχύ 48 ωρών γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να εκτυπωθεί η ώρα που έγινε το test. Έτσι μέσα από την εφαρμογή Covid Free gr θα καταγράφεται ως άκυρο, καθώς μετράει από την ώρα 00:01 της ημέρας που έγινε ο διαγνωστικός έλεγχος.

Πρόβλημα σε χιλιάδες «ταξιδιώτες» του ΕΟΔΥ

Το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν χιλιάδες συμπολίτες μας εκτός από την είσοδό τους σε κλειστούς χώρους εστίασης και κατά τις μετακινήσεις τους με πλοία μεταξύ διαφορετικών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει ισχύ 48 ωρών στην ισχύ του Rapid Test.

Επίσης άλλο ένα πρόβλημα που αρχίζει να προβάλει, είναι εάν οι υπάλληλοι που ελέγχουν τα καταστήματα εστίασης μπορούν να εισέρχονται στους χώρους χωρίς να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ή να έχουν εμβολιαστεί και να μην έχουν περάσει οι 14 ημέρες, ή να είναι διαρκώς σε διαγνωστικούς ελέγχους, με Rapid Test και PCR,  όπως απαιτεί το σύστημα και η εφαρμογή Covid Free gr . Θα ήταν πολύ εύκολο να  δημιουργήσει πρόβλημα στους ελεγκτές, εάν ο καταστηματάρχης της εστίασης ζητούσε τα πιστοποιητικά και σκάναρε εάν είναι Covid Free ο κάθε υπάλληλος που εισέρχεται στο κατάστημα για να διενεργήσει τον απαιτούμενο έλεγχο..

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*