Τελευταία νέα: Φάρμακο για τον κορονοϊό.

Σοβαρή ανακάλυψη που έρχεται από την Κούβα. Η Κίνα έχει ξεκινήσει την θεραπεία.

Το ελπιδοφόρο νέο μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Το κουβανικό αντιικό φάρμακο Ιντερφερόνη Άλφα 2Β χρησιμοποιείται στην Κίνα κατά του νέου κορονοϊού και περίπου 15 χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία να το αγοράσουν, ανέφεραν χθες, Παρασκευή, ειδικοί στην Κούβα, η οποία έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να κατασκευάσει ένα εκατομμύριο προστατευτικές μάσκες.

Δεν είναι εμβόλιο

«Η ιντερφερόνη είναι φαρμακευτικό προϊόν, όχι εμβόλιο», τόνισε ο Εντουάρντο Μαρτίνες, ο πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας BioCubaFarma, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σε πολλούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες και κάνουν λόγο για ένα «κουβανικό εμβόλιο».

Το φάρμακα παρασκευάζονται στην Κούβα και στην Κίνα από μια κοινοπραξία. Ο Μαρτίνες είπε ότι σύμφωνα με τη Φαρμακευτική Ένωση Κίνας, «από τις επιλογές που υπάρχουν (για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, περίπου 30 σήμερα), η πρώτη που συνιστάται είναι η ιντερφερόνη».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κουβανικού Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, Εουλόχιο Πιμεντέλ, 15 χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και τη Ασίας, θέλουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο φάρμακο.

Στην Κούβα έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα του Covid-19, τρεις Ιταλοί τουρίστες και ένας Κουβανός.

Πολλές κρατικές βιομηχανίες έχουν επίσης ξεκινήσει να ράβουν προστατευτικές μάσκες και ήδη έχουν ετοιμαστεί περίπου 196.000 – σε ορισμένες χρησιμοποιείται ύφασμα με το οποίο ράβονται συνήθως οι σχολικές ποδιές. Ο στόχος είναι να ραφτούν ένα εκατομμύριο μάσκες.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες του κόσμου, η Αβάνα δεν σκοπεύει προς το παρόν να κλείσει τα σύνορά της για να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας.

Αντιιικές ιντερφερόνες

Οι αντιιικές ιντερφερόνες (άλφα και βήτα ιντερφερόνες) παράγονται από λευκά αιμοσφαίρια και ινοβλάστες σε απάντηση της εισβολής ενός παθογόνου, ιδιαίτερα ενός ιού. Αυτές οι ιντερφερόνες κάνουν ικανά τα προσβεβλημένα κύτταρα να παράγουν αντιγόνα επιφανείας τύπου Ι του συμπλέγματος μεγάλης ιστοσυμβατότητας, αυξάνοντας έτσι την ικανότητά τους να αναγνωρίζονται και να φονεύονται από Τ λεμφοκύτταρα.

Αναστέλλουν επίσης την παραγωγή ιών μέσα στα προσβεβλημένα κύτταρα. Η τύπου Ι ιντερφερόνη-α χρησιμοποιείται στην θεραπεία των οξυτενών κονδυλωμάτων, της χρόνιας ηπατίτιδας Β και C, και στο σάρκωμα Kaposi. Η τύπου Ι ιντερφερόνη-β χρησιμοποιείται στην θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης κατά πλάκας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*