Η δημοσιογραφία σε ρόλο συγκάλυψης. Ράντιζε με φυτοφάρμακα πρόσφυγες

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να πετύχει τους σκοπούς του και την προπαγάνδα που καλλιεργεί. Άλλωστε ο μεγάλος διδάξας και πρότυπο των νεοναζί είναι ο αρχηγός προπαγάνδας του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς

Το τραγικό στα τεκταινόμενα στον Έβρο και τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο δεν είναι μόνο η προπαγάνδα τους Τούρκου προέδρου Ερντογάν που χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς τους. Το ίδιο τραγικό είναι να καλύπτονται ακροδεξιοί και νεοναζί που έχουν παρεισφρήσει ανάμεσα στην δικαιολογημένη προσπάθεια των ακριτών-πολιτών στην ενίσχυση και αποτροπή της μαζικής και ανεξέλεγκτης εισβολής, προσφύγων, μεταναστών, ακόμα και ποινικών από τον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα.

Είναι διαπιστωμένο πως ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες, υπάρχουν φανατικοί μουσουλμάνοι, ποινικοί κρατούμενοι έως και Τούρκοι ακροδεξιοί, που δοκιμάζουν να σπάσουν την σθεναρή και δικαιολογημένη αντίδραση της Ελλάδας.

Δικαιολογημένη, αν δεχτούμε ότι βρισκόμαστε δέσμιοι των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, οι οποίοι είναι οι βασικοί υπαίτιοι των μαζικών προσφυγικών ροών και της μετανάστευσης των λαών.

Όμως

Δεν πρέπει να δεχτούμε την συγκάλυψη και την δράση των ακροδεξιών και των νεοναζί που σε κάθε ευκαιρία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και μέσα από την φυσιολογική αντίδραση του λαού έναντι της Τούρκικης τακτικής, εμφανίζονται ως πατριώτες, καλύπτοντας το ανθελληνικό και ρατσιστικό πρόσωπό τους.

Τρανταχτό παράδειγμα που έπεσε στα χαμηλά των μεγάλων ΜΜΕ είναι η παρουσία Ευρωπαίων ακροδεξιών νεοναζί στην Λέσβο, όπου απείλησαν τους κατοίκους του νησιού, λέγοντας ότι θα πάθουν ότι έπαθαν οι Καλαβρυτινοί στο ολοκαύτωμα.

Τραγική κάλυψη από το Πρώτο Θέμα, με γελοίες δικαιολογίες για τον ψεκασμό των προσφύγων με φυτοφάρμακα. Ο δημοσιογράφος αναφέρει την χρήση του ψεκασμού ως κατάβρεγμα στα ξερά χόρτα από τον αγρότη, τάχα ότι κινδύνευε το χωράφι του από τις φωτιές που άναβαν οι πρόσφυγες.

Υποτιμά με την νοημοσύνη μας, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως αυτόν το καιρό η υγρασία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για να ανάψει φωτιά στα βρεγμένα μονίμως χόρτα, πίσω μάλιστα από τα συρματοπλέγματα.

Υποτιμά με την νοημοσύνη μας όταν κινείται δίπλα στα συρματοπλέγματα που δεν υπάρχουν χόρτα.

Υποτιμά με την νοημοσύνη μας όταν τα σταγονίδια εκτοξεύονται υπό μορφή ατμών σε ύψος τριών και τεσσάρων μέτρων πάνω από τα συρματοπλέγματα με κατεύθυνση τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτά.

Υποτιμά με την νοημοσύνη μας όταν στο ίδιο video ακούγονται επευφημίες και φωνές που αναφέρουν ότι πρόκειται για ζιζανιοκτόνο.

Θα θυμίσουμε στον δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος, ότι αυτές οι τακτικές χρησιμοποιήθηκαν από τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ και να ανατρέξει να μάθει τι θύματα και με τι τρόπο πέθαιναν οι Βιετναμέζοι από τον «Πορτοκαλί Παράγοντα»

Είναι ντροπή να καλύπτονται τέτοιες ενέργειες τόσο από τον δημοσιογράφο που ξεπλένει απάνθρωπες, ρατσιστικές και καταδικαστέες από το διεθνές δίκαιο ενέργειες και μάλιστα υπό τα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων και του στρατού.

Αν και με το άρθρο μας αναδείξαμε τις εικόνες ντροπής στον Έβρο,  ακόμα η πολιτεία μας δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για τον εντοπισμό μιας πράξης που εκθέτει την χώρα μας.

Αν έχουμε κάτι να καμαρώνουμε σαν λαός είναι ότι δεν είμαστε ίδιοι. Δεν είμαστε ούτε νεοναζί, ούτε φασίστες, ούτε δολοφόνοι.

Δεν είμαστε ζούγκλα ώστε να παίρνει ο καθένας το νόμο στα χέρια του. Δεν καλύπτουμε ναζιστές που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε εθνικό θέμα.

Δείτε την άθλια προσπάθεια συγκάλυψης από τον δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος. Παρακολουθείστε το video και το ηχητικό που το συνοδεύει

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*