Προσφυγικό: Παρέμβαση εισαγγελέα για δράση ακροδεξιών σε Έβρο και νησιά

Προσφυγικό: Παρέμβαση εισαγγελέα για δράση ακροδεξιών σε Έβρο και νησιά

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αποκαλύπτουν την δράση ακροδεξιών νεοναζί στον Έβρο και τα νησιά.

Νεοναζί και φασίστες με «πατριωτικό μανδύα»

Στα δημοσιεύματα φέρεται να έχουν κάνει την παρουσία τους τόσο στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στον Έβρο, παίζοντας το ρόλο της άτυπης «πολιτοφυλακής» κυνηγώντας μετανάστες, πρόσφυγες, μέλη ΜΚΟ ακόμα και ρεπόρτερ.

Έφτασαν ακόμα στο σημείο να ψεκάζουν με φυτοφάρμακα τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν πίσω από τα συρματοπλέγματα στον Έβρο, υπό την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έκαψαν την δομή του Ελβετικού Σταυρού στην Λέσβο.

Έλευση Νεοναζί στο νησί της Λέσβου

Όπως αποκαλύφθηκε, κατέφτασαν από την Γερμανία νεοναζί και ενώθηκαν με τους Έλληνες ομοϊδεάτες τους. Ντοκουμέντο αποτελεί το κάλεσμα από Έλληνες μέσα από σελίδα στο facebook, ενώ χαρακτηρίζουν τα μέλη της νεοναζιστικής και εξτρεμιστικής οργάνωσης Génération Identitaire («Γενιά της ταυτότητας») ως  ακτιβιστές!

Προσπαθούν για «ευνόητους» λόγους να μην μαθευτεί από τους κατοίκους της Λέσβου και τις αρχές η έλευση των ναζιστών

Ποιοι ήταν ο νιόφερτοι νεοναζί

Όπως αποκαλύφθηκε, πρόκειται για τον Stefan Bauer, ακροδεξιό youtuber, τον Oliver Flesch, ο οποίος διατηρεί ένα ακροδεξιό κανάλι στο YouTube, και τέλος έναν τρίτο, άγνωστο που τους ακολουθεί και ο οποίος μιλά καλά ελληνικά.

Οι παραπάνω τρεις το Σάββατο το μεσημέρι επιχείρησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην πλατεία Σαπφούς στη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης. Νεαροί διαδηλωτές οι οποίοι τους αντιλήφθηκαν τους κυνήγησαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φυγαδεύτηκαν από αστυνομικούς. Μάλιστα ο Oliver Flesch με ανάρτησή του στο facebook αναφέρεται στο γεγονός, υποστηρίζοντας ότι «δέχτηκε επίθεση από 20 με 25 αντιφασίστες. Οι συγκεκριμένοι έφυγαν ματωμένοι και κυνηγημένοι απειλώντας με «νέα Καλάβρυτα» τους Μυτιληνιούς.

Εμφάνιση Χρυσής Αυγής με Κασιδιάρη

Επανεμφάνιση και εκμετάλλευση του κλίματος που επικρατεί με το προσφυγικό έκανε ο Νεοναζι Ηλίας Κασιδιάρης. Με video που ανάρτησε στο κανάλι του στο Youtube, υποστήριξε εκ νέου την δράση και της θέσεις της ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Το δυστυχές είναι πως αρκετοί είναι οι πωρωμένοι και ανιστόρητοι ακροδεξιοί, «Γενιά των ηττημένων του 45» όπως τους έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος.

Αυτοί οι ανθέλληνες υποστηριχτές του ναζισμού που προκάλεσε 1.000.000 περίπου θύματα στην Ελλάδα, αυτοαποκαλούνται σήμερα «πατριώτες»

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.