Έγκλημα ο Εγκλεισμός. Από καθηγητή του ΑΠΘ

Θα μου επιτρέψει ο καθηγητής να θέσω κι εγώ με την σειρά μου ορισμένα ερωτήματα χωρίς απάντηση, αφήνοντας τον αναγνώστη να χρησιμοποιήσει την λογική του και να πάρει τις απαντήσεις που θέλει.

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Αυγερινός

Μήπως κερδίζουν κάποιοι τρελά από το φαινόμενο «πανδημία» Μήπως η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτό που επιτάσσει ο ανταγωνισμός και τα συμφέροντα στις φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως? Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν πολλά στην δομή που είχε η κοινωνία προ covid εποχής? Θα είναι η επόμενη μέρα ίδια με το χθες? Θα επανέλθουμε στην κανονικότητα?

Τελικά μας κοστίζει περισσότερο ο εγκλεισμός και έχουμε περισσότερους θανάτους?

Ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Κούβελας, θέτει απλά ερωτήματα και καταρρίπτει τις αποφάσεις της κυβέρνησης οι οποίες έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για την κοινωνία.

Με τις ενέργειές της η κυβέρνηση, οξύνει την οικονομική κρίση στις επιχειρήσεις, θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων, αυξάνει την θνησιμότητα χωρίς προστασία και θεραπεία, βυθίζει σε κατάθλιψη και καταδικάζει σε φτώχια εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δεν έχουν την τύχη να ζουν από τον δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Με ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο θέτει απλά ερωτήματα τα οποία απαντώνται από τον ίδιο με απλή λογική στηριγμένα στην επιστημονική βάση που ο ίδιος κατέχει, αλλά και από τις στατιστικές που έχουν δώσει οι … «Παγκόσμιοι Οργανισμοί» που «κόπτονται» για την σωτηρία της ανθρωπότητας μέσω των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών.

Στο τέλος θέτει δύο αναπάντητα ερωτήματα για να «οργιάσει η φαντασία» όλων μας. 

Απλά ερωτήματα από χαζό, και απλές, αυτονόητες απαντήσεις:
1. Υπάρχει επιδημία σε παγκόσμια κλίμακα;
ΝΑΙ. Προφανώς
2. Ο ιός είναι φονικότατος, όπως έλεγαν
πέρυσι;
Όχι βέβαια. Η θνητότητα είναι μικρή (0,15%) και περιορισμένη σε
συγκεκριμένες ομάδες
3. Είναι πολλοί οι ευπαθείς;
ΟΧΙ. Το 1-5% του πληθυσμού.
4. Είναι αναγνωρίσιμοι;
Χωρίς πρωτοβάθμια δύσκολα, αλλά ναι. Σίγουρα ναι κατά 90%. Δηλαδή για τη χώρα μας είναι 100-500 χιλιάδες άνθρωποι
5. Υπάρχουν φάρμακα για όσους νοσήσουν;
Υπάρχουν διεθνώς και μπορούμε να τα εισάγουμε.
6. Μπορεί να καλυφθεί το κόστος;
Φυσικά. Ακόμα και αν νοσήσουν και οι 500.000 ευπαθείς, το κόστος του
φαρμάκου είναι μέγιστο μισό δισεκατομμύριο.
7. Υπάρχει και εμβόλιο;
Φυσικά. Μπορούμε να εμβολιάσουμε επιλεκτικά τους ευπαθείς ευκολότερα αν υπήρχε ΠΦΥ), και να μηδενιστούν ουσιαστικά οι θάνατοι και η νόσηση. Για 500.000 το ακριβότερο εμβόλιο κοστίζει 20.000.000!
8. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ που κοστίζει 4,5 δις το μήνα, χάνονται περισσότερες ζωές, καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός, ο πολιτισμός, η ελευθεριά μας κλπ;
9. Γιατί δεν θεσμοθετείται υποχρεωτικά ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού που δεν θα κοστίσει τίποτα παραπάνω;

ΕΔΩ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΟΡΓΙΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Για την ακρίβεια, ότι και να πω θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου, οπότε σκεφτείτε μόνοι σας απαντήσεις. Ελπίζω να βρει κάποιος μια λογική απάντηση.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*