Κυβέρνηση – ΕΟΔΥ: «Η μάσκα ιδιαίτερα στα παιδιά είναι επικίνδυνη όταν…»

Κυβέρνηση – ΕΟΔΥ: «Η μάσκα ιδιαίτερα στα παιδιά είναι επικίνδυνη όταν…»

Σύγχυση στην κοινωνία και εισαγγελείς στο προσκήνιο. Ειδικοί επιστήμονες, αξιωματούχοι, γονείς, παιδιά χωρισμένοι στα δύο.

Η χρήση της μάσκας υπό τέτοιες συνθήκες, όπως τονίζει ο ΕΟΔΥ, κάθε νοήμων άνθρωπος και επιστήμονας, την καθιστά επικίνδυνη. 

Τι υποστηρίζει η επίσημη πολιτεία για την χρήση μάσκας στον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ eody.gov.gr (δείτε εδώ)

Τι οδηγίες δίνει το Υπουργείο Παιδείας;

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το Υπουργείο Παιδείας (Δείτε εδώ) η καθολική χρήση της μάσκας επιβάλλεται για όλα τα παιδιά από ηλικίας 2 ετών και άνω…

Συμπεράσματα:

Για να μην είναι επικίνδυνη η μάσκα, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, τα παιδάκια από 2 χρονών πρέπει να πλένουν ή και να απολυμαίνουν 40-50 φορές τα χέρια τους κατά την διάρκεια μιας σχολικής ημέρας!

Για να μην είναι επικίνδυνη η μάσκα, ΔΕΝ πρέπει να αγγίζουν το μπροστινό της τμήμα!

Για να μην είναι επικίνδυνη η χρήση μάσκας πολλαπλών χρήσεων πρέπει να πλένεται πάντα μετά από κάθε χρήση με κοινό απορρυπαντικό σε θερμοκρασία 60 βαθμών! Δηλαδή αν την βγάλει για να τρέξει ή να πιει νερό ή στο διάλειμμα, ή να φάει, πρέπει να μην την ξαναφορέσει, να φορέσει άλλη (αποστειρωμένη) ή αν δεν έχει άλλη να πλύνει αυτή που φορούσε με κοινό απορρυπαντικό και σε 60 βαθμούς θερμοκρασία!

Εσείς οι εκπαιδευτικοί τι λέτε; Έχετε σκύψει το κεφάλι και υπακούτε σε κάθε ανοησία, αλλά κυρίως δέχεστε αδιαμαρτύρητα τις ανεφάρμοστες και επικίνδυνες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Εν κατακλείδι

Η σωστή χρήση της μάσκας, προφυλάσσει. Η κακή χρήση της μάσκας είναι επικίνδυνη.

Επειδή τα παιδάκια, αλλά και ο οποιοσδήποτε ενήλικας που φορά την ίδια μάσκα, στο λεωφορείο, στην δουλειά επί ένα οκτάωρο δεν μπορεί ούτε να πλένει ή και να απολυμαίνει τα χέρια του 30-50 φορές την ημέρα, σε κάθε περίπτωση που την βγάζει. Επειδή δεν μπορεί να έχει 30-50 μάσκες, ακόμα κι αν αυτές είναι πολλαπλών χρήσεων και να τις αλλάζει όταν υγρανθούν, όταν τις βγάζει κάθε φορά που είναι απαραίτητο…

Η χρήση της μάσκας υπό τέτοιες συνθήκες, όπως τονίζει ο ΕΟΔΥ, κάθε νοήμων άνθρωπος και επιστήμονας, την καθιστά επικίνδυνη. 

Φαίνονται πως οι άνθρωποι που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα Μοιάζουν σαν να μην πέρασαν ποτέ από σχολείο, θεωρούν πως απευθύνονται σε προγραμματισμένα ρομπότ, πιστεύουν πως οι εργαζόμενοι ή και οι άνεργοι γονείς μπορούν να δίνουν στα παιδάκια ή ακόμα και οι ίδιοι να έχουν 30-50 μάσκες την ημέρα, να τις αλλάζουν κάθε φορά που κάνουν χρήση, ακολουθώντας με ευλάβεια τους κανόνες υγιεινής, ακόμα και να μην υποκύψουν στα οποιαδήποτε αντανακλαστικά (ξύσιμο στη μύτη, άγγιγμα της μάσκας, άγγιγμα των ματιών κλπ). Πιστεύουν πως μπορούν να πλένουν τόσες φορές τα χέρια τους, όσες είναι αυτές που βγάζουν τη μάσκα, ή αγγίζουν τη μάσκα….

Τα συμπεράσματα δικά σας και …

..ελπίζω οι επιστήμονες της κυβέρνησης,  η «αστυνομία των fake news» του facebook (ellinikahoaxes.gr,) αλλά κυρίως η εμπλεκόμενη πλέον εισαγγελία του Αρείου Πάγου να αναλάβουν τις ευθύνες τους στις γελοίες και ανεφάρμοστες αποφάσεις τους.

ΥΓ. Ναι, η σωστή χρήση της μάσκας προφυλάσσει τον πληθυσμό. Η ανεφάρμοστη χρήση της μάσκας – σύμφωνα με τον οποιοδήποτε επιστήμονα ή και φορέα υγείας σε όλο τον κόσμο –  την καθιστά επικίνδυνη για αυτόν που δεν ακολουθεί με ευλάβεια τους ιατρικούς κανόνες και επικίνδυνο για τους άλλους.

ΝΑι στην ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Αλλά ποιος έφτιαξε παιδεία για να την βρουν οι νεότεροι; Τζάμπα τα πτυχία…

Γιώργος Αυγερινός

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

There is no message to display. Please add one.