Προσφυγικό: Η «προπαγάνδα» Ερντογάν για νεκρούς πρόσφυγες, δεν είναι προπαγάνδα

Προσφυγικό: Η «προπαγάνδα» Ερντογάν για νεκρούς πρόσφυγες, δεν είναι προπαγάνδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν θύματα από τους πρόσφυγες που προκλήθηκαν από πυρά στον Έβρο. Είναι προφανές ότι η προπαγάνδα, δεν είναι στοιχείο που εκμεταλλεύεται η άλλη πλευρά, αλλά το ίδιο στοιχείο χρησιμοποιεί και η Ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την τελευταία, δεν υπάρχουν θύματα από Ελληνικά πυρά στον Έβρο. Η αλήθεια όμως διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Το τραγικό από την Ελληνική κυβέρνηση αλλά και τα μεγάλα ΜΜΕ είναι ότι γίνεται προσπάθεια να μείνει στα χαμηλά η δράση ακροδεξιών στοιχείων που πήραν τα όπλα βρίσκοντας την ευκαιρία να «προστατεύσουν» τα σύνορα από τους «εισβολείς»

Με τον ίδιο τρόπο που καταδικάζεις μπορεί και να καταδικαστείς

Μην βιαστείτε να πείτε καλά τους έκαναν. Η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία. Έχει την ίδια αξία αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος. Είμαστε υποχρεωμένοι κάθε φορά που χάνεται μία ζωή, να κρίνουμε όλους τους λόγους και τις αιτίες που το προκάλεσαν. Να καταδείξουμε τους ενόχους και να αποτρέψουμε την απώλεια κι άλλων συνανθρώπων μας. Ξέρετε, συνάνθρωπος είναι κάθε κάτοικος του πλανήτη, έχει το ίδιο αίμα, τον ίδιο πόνο, το ίδιο δικαίωμα για ζωή. Η διαφορά μας είναι το πως γαλουχηθήκαμε, από ποιους, ποια προπαγάνδα μας έκλεισε τα μάτια, ποια χειραγώγηση πήραμε. Η ηθική μας απέχει πολύ από τις ανθρώπινες αξίες. Θυσιάζουμε κάθε αξία μετρώντας την σε νομίσματα. Αυτός που έχει τα πιο πολλά γίνεται «δικαστής» και αποφασίζει για τις ζωές αυτών που έχουν τα λιγότερα.

Ποιοι σκότωσαν τους πρόσφυγες;

Αν δεν πυροβολήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, τότε πυροβολήθηκαν από την δράση των «ταγμάτων ασφαλείας».

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει θέμα εισβολής. Μια προσπάθεια εκμετάλλευσης των προσφύγων από πλευράς Τουρκίας. Γυναικόπαιδα γίνονται ασπίδα σε «ταλιμπανιστές» και φανατικούς μουσουλμάνους που προσπαθούν να εισέλθουν στην χώρα μας για διάφορους λόγους που δεν είναι θέμα απλής μετανάστευσης και προσφυγιάς.

Είναι αλήθεια ότι στα σύνορα έχουν επιστρατευτεί οι Τούρκοι εθνικιστές «γκρίζοι λύκοι» όσο κι αν αυτό δεν έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Εθνικιστές δεν είναι μόνο οι χρυσαυγήτες. Εθνικιστές υπάρχουν και στην Τουρκία και στην Ευρώπη και με χαρά θα έσφαζαν στο γόνατο τους «εθνικιστές» της Ελλάδας.

Ο εθνικισμός είναι μία αρρωστημένη ιδεολογία που χρησιμοποιείται από το κάθε παρακράτος για να εξυπηρετεί κάθε φορά σκοπούς και δεν έχει καμία σχέση με την ιδεολογία του πατριωτισμού. Ο εθνικισμός μια έντεχνα «εξευγενισμένη» λέξη, είναι η προκάλυψη στον φασισμό και στον ναζισμό. Είναι η φωλιά του φιδιού. Η κύστη με το δηλητήριο για την εξόντωση της λαϊκής πάλης και των αγώνων των λαών κατά του τυχοδιωκτισμού της εξουσίας του χρήματος.

Η σιωπή της κυβέρνησης για τις σκοτεινές δυνάμεις που βρίσκουν την ευκαιρία να καπηλευτούν την ανθρώπινη δυστυχία, φτιάχνοντας ένοπλες ομάδες κατά των «λαθρομεταναστών», αλλά και η σιωπή για την εισβολή ακροδεξιών και εξτρεμιστών από την Ευρώπη που ήρθαν στην χώρα μας για τους δικούς τους σκοπούς, δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη. Εξτρεμιστές και νεοναζί που δηλώνουν στην Λέσβο ότι θα πάθουμε ότι έπαθαν οι Καλαβρυτινοί στο Ναζιστικό ολοκαύτωμα το 1943, δεν μπορούν να καλύπτονται από την κυβέρνηση των ακροδεξιών που βρίσκονται στις τάξεις της.

Επιβεβαιώνεται ο δεύτερος νεκρός πρόσφυγας

Όπως ανακοίνωσε η σελίδα της πρώην κατάληψης στέγης προσφύγων City Plaza, η πληροφορία για δεύτερο νεκρό στα σύνορα που είχε κυκλοφορήσει την περασμένη Τετάρτη, επιβεβαιώθηκε και αφορά στον Μουχάμαντ Γκουλζάρ, μετανάστη από το Πακιστάν που είχε διαμείνει στην κατάληψη του City Plaza πριν από τρία χρόνια.

Ο Μουχάμαντ Γκουλζάρ είχε μεταβεί στο Πακιστάν για προσπαθήσει να φέρει στην Ευρώπη και την γυναίκα του. Προσπάθησε να περάσει τα σύνορα από τον Έβρο τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Μαρτίου, οπότε και πυροβολήθηκε από την ελληνική πλευρά.

Η ανακοίνωση από τη σελίδα της πρώην κατάληψης City Plaza:

Αποχαιρετούμε το φίλο μας Μουχάμαντ Γκουλζάρ, που χάθηκε στα σύνορα του Έβρου

Τρεις μέρες πριν, ακούσαμε τις φήμες για την ύπαρξη δεύτερου νεκρού στα σύνορα. Πώς να φανταστούμε ότι θα ‘ταν ο φίλος μας; Πώς μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί; Και χθες ήρθαν τα πρώτα μηνύματα. Η γυναίκα του στο ρεπορτάζ του Sky News. Μακρινό πλάνο, έξω από το ξενοδοχείο, μοιρολογάει και κλαίει. Μάθαμε μετά πως για αυτήν πέρασε ξανά τα σύνορα, αυτή τη φορά από την Ελλάδα στην Τουρκία και πίσω στο Πακιστάν. Για να τη φέρει και να ζήσουν εδώ μαζί.

Την περασμένη Τετάρτη, τα ξημερώματα, ο φίλος μας Μουχάμαντ, ο Μουχάμαντ από το 611, πυροβολήθηκε, απλά και μόνο επειδή είναι μετανάστης. Ένας αθώος άνθρωπος που πάλευε να ζήσει σαν άνθρωπος και που τον ονόμασαν “εχθρό” και “εισβολέα” της Ευρώπης. Ένας άμαχος πολίτης που του έριξαν σαν να ‘ταν ζώο.

Η σφαίρα που τον σκότωσε βγήκε απ’ την κάνη στην ελληνική πλευρά. Από ένα όπλο που σημάδευε μιά στον ουρανό και μιά σ’ αυτούς που περνούσαν τα σύνορα – ήταν συνοριοφύλακας; μια “πολιτοφυλακή εθελοντών”; κάποιος Έλληνας ή Ευρωπαίος φασίστας; Ή ήταν ένας νεαρός φαντάρος που πήρε εντολή χρήσης πραγματικών πυρών;

Η κυβέρνηση είπε είναι fake news και τουρκική προπαγάνδα. Η Ευρωπαία Επίτροπος την προηγούμενη ημέρα είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πράττει σωστά, ότι είναι “η ασπίδα της Ευρώπης”.

Εμείς, οι φίλοι του Μουχάμαντ Γκουλζάρ, που τον γνωρίσαμε στην Αθήνα, πριν τρία χρόνια, στο κατειλημμένο ξενοδοχείο City Plaza, λέμε ότι ο αδελφός μας δολοφονήθηκε. Ποιος ακριβώς ήταν ο δολοφόνος του ξέρουμε πως δεν θα βρούμε, ξέρουμε όμως ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος ακριβώς κρατούσε το όπλο, ξέρουμε όμως ότι η σφαίρα που χτύπησε στο στήθος τον Μουχάμαντ Γκουλζάρ, βγήκε από ένα όπλο που τη μια σημάδευε στον ουρανό και την άλλη χτυπούσε τους πρόσφυγες που έτρεχαν, σε ένα αισχρό κυνήγι ανθρώπων στα σύνορα της Ευρώπης, το 2020.

Για σένα Μουχάμαντ, για τη γυναίκα και τους αγαπημένους σου. Και για εμάς όλες κι όλους και τα παιδιά που αύριο θα γεννηθούν. Για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα στο δέρμα και θρησκείες, λέμε, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα παλέψουμε σκληρότερα. Να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα που εξαπλώνεται σ’ όλο τον κόσμο. Και θα σε θυμόμαστε να τρέχεις ελεύθερος σπάζοντας τα αιματοβαμμένα σύνορα. Στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ευρώπη και παντού, όπου άνθρωποι παλεύουν για μια καλύτερη ζωή, χωρίς πόλεμο και ρατσισμό, χωρίς καταπίεση και εξευτελισμό των ανθρώπων.

Οι φίλοι-ες και σύντροφοί-ισσές σου από την πρώην κατάληψη του City Plaza

Leave a Reply

Your email address will not be published.