Ο ύμνος των Ναζί “ψηλά τη σημαία” και ο ύμνος της Χρυσής Αυγής είναι ίδιοι

Το νεοναζιστικό και ανθελληνικό μόρφωμα Χρυσή Αυγή, όσο κι αν θέλει να κρυφτεί, η χαρά δεν το αφήνει. Οι υποστηριχτές του Χίτλερ, του ολοκαυτώματος, της ναζιστικής Γερμανίας που η Ελλάδα θρήνησε ένα εκατομμύριο νεκρούς, χρησιμοποιεί τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας.

Αν και το σύνταγμα της Ελλάδας στο άρθρο 29, προβλέπει την καταδίκη πολιτικών μορφωμάτων που επιζητούν την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και την κατάληψη της εξουσίας, νομικά κενά επέτρεψαν την κάθοδο της Χρυσής Αυγής ως πολιτικό κόμμα.

Η εγκληματική οργάνωση δικάζεται και θα καταδικαστεί ως έτσι, παρά την εισαγγελική πρόταση που βγάζει λάδι τους αρχηγούς της.

Ο ύμνος των Ναζί “ψηλά τη σημαία” και ο ύμνος της Χρυσής Αυγής είναι ίδιοι

Η ιστορία του ύμνου της ναζιστικής Γερμανίας

Ο θάνατος του 23χρονου SA Χορστ Βέσελ (Horst Wessel) αποτέλεσε ευκαιρία για τον Γκαίμπελς να πλάσει έναν «ήρωα μέσα από τον λαό».

Οργάνωσε μια πομπώδη κηδεία και στην κατοπινή του ομιλία δημιούργησε τον μύθο του «ήρωα και μάρτυρα του Τρίτου Ράιχ» Χορστ Βέσελ, ο οποίος στην πραγματικότητα πυροβολήθηκε από τον Άλμπρεχτ Χέλερ (Albrecht Höhler), τον παλαιότερο προστάτη της αρραβωνιαστικιάς του Έρνα Γιένικε (Erna Jänicke), μιας πρώην πόρνης.

Ο Χορστ Βέσελ (Horst Ludwig Wessel, 9 Οκτωβρίου 1907 – 23 Φεβρουαρίου 1930) ήταν Γερμανός ακτιβιστής, αξιωματικός της παραστρατιωτικής οργάνωσης Στουρμαμπτάιλουνγκ (SA ή “Τάγματα εφόδου”) και, ύστερα από τον βίαιο θάνατό του, ένας από τους «ήρωες» – «μάρτυρες» των Εθνικοσοσιαλιστών.

Το ποίημά του “Die Fahne hoch” (Ψηλά τη σημαία) έγινε γνωστό ως “Horst Wessel Lied” και αποτέλεσε δεύτερο ύμνο της Γερμανίας, μαζί με την πρώτη στροφή του Γερμανικού Εθνικού ύμνου από το 1933 έως το 1945.

Το video δεν αναμεταδίδεται σε ορισμένες χώρες, καθώς ο ύμνος των ΝΑΖΙ, απαγορεύτηκε από το 1945, εξαιτίας των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Ακούστε τώρα και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής

ΠΗΓΗ

Φωτογραφία:¨Ατέχνως”

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Θαλάσσης

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*