Ανατρεπτικό. Πως θα μπορούσαμε να νικήσουμε τον ιό.

Ανατρεπτικό. Πως θα μπορούσαμε να νικήσουμε τον ιό.

Η υπόθεση που ακολουθεί παραμένει υπόθεση καθώς οι κοινωνίες δεν θα μπορούσαν να την δεχτούν από φόβο. Αν όμως μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τον φόβο μας, τότε θα είχαμε καταφέρει να τιθασεύσουμε τον ιό ενώ παράλληλα θα είμαστε ενεργοί και θα συνεχίζαμε τις δραστηριότητές μας.

Η υπόθεση ακολουθεί την λογική και τα στατιστικά που υπάρχουν για την εξάπλωση της νόσου και την επικινδυνότητα της

Πάμε λοιπόν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα νοσήσει το 70-80 % του πληθυσμού. Σύμφωνα με τις στατιστικές η νόσος δεν προκαλεί θανάτους σε ηλικίες έως 40 ετών εκτός αν υπάρχει πρόβλημα υγείας.

Με τα παραπάνω είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα νοσήσουμε εκτός κι αν μείνουμε σε παρατεταμένη καραντίνα, έως ότου βρεθεί το αντίδοτα, το εμβόλιο ή το φάρμακο κατά του ιού. Αυτό όμως μπορεί να βρεθεί σε ένα μήνα, σε δύο, σε έναν χρόνο ή σε δύο χρόνια. Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα παραμείνουμε όσοι είμαστε υγιείς σε καραντίνα μέχρι να βρεθεί το φάρμακο;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ισχύει και κάτι ακόμα. Αν κολλήσεις τον ιό και τον ξεπεράσεις, τότε η πιθανότητα να νοσήσεις εκ νέου και να μεταφέρεις το ιό είναι σχεδόν μηδενική.

Αν λοιπόν δεν φοβόμαστε, είμαστε υγιείς και σε ηλικία κάτω των 40, θα μπορούσαμε να εκτεθούμε στον ιό με ελεγχόμενο τρόπο και να παραμείνουμε όσες μέρες πρέπει σε καραντίνα. Μετά απ΄αυτό θα είμαστε υγιείς, δεν θα νοσήσουμε και δεν θα μεταφέρουμε σε άλλους τον ιό. Θα μπορούμε να είμαστε δραστήριου, συνεχίσουμε κανονικά την ζωή μας, την εργασία μας τις επαφές μας.

Αν μπορούσαμε λοιπόν να ξεπεράσουμε τον φόβο μας. Αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο την λογική μας. Αν είμαστε μια ώριμη κοινωνία…Αν…Αν… Ο κορονοϊός θα είχε ηττηθεί.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε…

Αφήστε τους νέους να διασκεδάσουν, να δουλέψουν, να κάνουν ότι τους αρέσει γιατί δεν κινδυνεύουν αυτοί. Ας μπουν σε καραντίνα μέχρι να τελειώσει όλοι οι άλλοι…

Ας προσέξουν οι μεγάλοι που πάνε για ψυχή στις εκκλησίες και ακούνε τους ρασοφόρους που υποκαθιστούν τους επιστήμονες. Ακόμα δεν έκλεισαν τα «μαγαζιά» τους. Κυριακή σήμερα και οι καμπάνες καλούσαν τον κόσμο να πάει να ανάψει το κεράκι. Να ρίξει στο παγκάρι τον οβολό του. Αν αύριο οι καμπάνες χτυπάνε πένθιμα, πάλι το «μαγαζί» θα λειτουργεί. Αν ο Θεός θέλει να μας τιμωρήσει τότε δεν είναι Φιλεύσπλαχνος. Δεν αγαπάει το δημιούργημά του.  Αν οι αρρώστιες σταματούσαν όταν τέλειωνε η οργή του Θεού, τότε δεν χρειάζονται οι γιατροί και η επιστήμη. Θεός είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, η φύση, το σύμπαν…ΌΛΑ

 

Αν νιώσω φόβο θα προχωρήσω δυναμικά μπροστά…
.
Αν νιώσω θλίψη θα τραγουδήσω…
Αν νιώσω λύπη θα γελάσω…

Αν νιώσω άρρωστος θα διπλασιάσω την προσπάθειά μου…
Αν νιώσω φόβο θα προχωρήσω δυναμικά μπροστά…
Αν νιώσω υποδεέστερος θα φορέσω καινούργια ρούχα…

Αν νιώσω αβεβαιότητα θα υψώσω τη φωνή μου…
Αν νιώσω φτωχός θα σκεφτώ την ευημερία που έρχεται…
Αν νιώσω ελλιπής θα θυμηθώ παλιές μου επιτυχίες…
Αν νιώσω ασήμαντος θα θυμηθώ τους στόχους μου…
Όταν θα χαίρομαι με τις μέρες της επιτυχίας μου… θα θυμάμαι και τις μέρες ντροπής μου.
Όταν θα νιώθω γεμάτος δύναμη… θα προσπαθώ να σταματήσω τον άνεμο..
Όταν θα έχω πολλά πλούτη… θα θυμάμαι τα στόματα που πεινούν..
Όταν θα νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια… θυμάμαι τις στιγμές αδυναμίας μου..
Όταν θα αισθάνομαι ότι τα χαρίσματά μου δεν βρίσκουν ταίρι… θα κοιτάζω τα άστρα!

“Σήμερα θα είμαι εγώ ο αρχηγός των συναισθημάτων μου” ~Jorge Bucay

*Το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί πρόταση και προτροπή. Οι απόψεις του συντάκτη, είναι μόνο απόψεις του. Οφείλουμε να πάρουμε τα μέτρα που επιβάλει η πολιτεία, ακόμα κι αν αυτά μας φαίνονται άδικα και υπερβολικά. Πειθαρχούμε και εφαρμόζουμε τις οδηγίες που δίνει η επιστημονική κοινότητα. Μπορεί ένας νέος να μην κινδυνεύει ο ίδιος, αλλά είναι δημόσιος κίνδυνος για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.