Έξω οι φασίστες. Έξω οι δολοφόνοι. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό

Με συνθήματα αποδοκιμασίας οι νησιώτες έδιωξαν τους Κασιδιάρη και Λαγό, από την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Οι υπόδικοι βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης, εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση, έχοντας στόχο την εκμετάλλευση του προβλήματος των κατοίκων των νησιών που έχουν δεχτεί τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών από τις χώρες που βράζουν από τον πόλεμο και την αστάθεια, εξαιτίας της συνεχιζόμενης παρέμβασης των ισχυρών της δύσης στις χώρες τους.

Είναι οι πολιτικές που ακολουθούν οι μεγάλες δυνάμεις, να θέσουν υπό τον έλεγχό τους κυβερνήσεις, παράλληλα με τα οικονομικά συμφέροντα πολυεθνικών, που αρπάζουν τον πλούτο ασιατικών χωρών και χωρών της αφρικανικής ηπείρου.

Οι Κασιδιάρης και Λαγός, παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση. χωριστά, σαν άγνωστοι για να εκμεταλλευτούν την αγωνία και το πρόβλημα των κατοίκων των νησιών. Η μάσκα των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής έχει πέσει. Ο λαός τους έστειλε με την ψήφο του εκεί που ανήκουν.

Το λαϊκό αίσθημα ζητά από την δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της. Να στείλει τους ναζί εκεί που είναι η θέση τους. Να καταδικάσει όχι μόνο τους πρωταίτιους, αλλά και τα τάγματα ασφαλείας της βίας και του σκότους.

«Όχι άλλη Μόρια», «Όχι σε κάθε νέα δομή», «Άμεσος απεγκλωβισμός», «Φτάνει πια», γράφουν μερικά από τα πανό που κρατούν οι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη διαμαρτυρία για το μεταναστευτικό. Φορείς και σύλλογοι κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της Β. Σοφίας. «Όχι άλλες φυλακές ψυχών», είναι το κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας, για την οποία είχε απευθύνει κάλεσμα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κρατά εγκλωβισμένες ανθρώπινες ζωές σε κολαστήρια σαν την Μόρια. Αφού δέχτηκαν ότι χρειάζονταν σε φθηνό εργατικό αλλά και επιστημονικό δυναμικό, άφησαν την Ελλάδα μόνη της να διαχειριστεί έναν δυσανάλογο αριθμό προσφύγων, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες.

Φωτογραφία-πληροφορίες: lifo.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*