Το «θαύμα» στο Προκόπι Ευβοίας το είχαν προβλέψει. Λιτανεία μετά από πρόγνωση

Το «θαύμα» στο Προκόπι Ευβοίας το είχαν προβλέψει. Λιτανεία μετά από πρόγνωση

Κυκλοφορεί στα social media και αναπαράγεται από πολλά site η είδηση και το γεγονός πως πραγματοποιήθηκε λιτανεία στο Προκόπι της Βόρειας Εύβοιας που δοκιμάζεται ακόμα από τις φωτιές. Η λιτανεία έγινε την Παρασκευή 7 Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 8 το βράδυ, με σκοπό την βοήθεια του Θεού και του Οσίου Ιωάννη Ρώσσου από τον ουρανό. Και ως θαύματος μετά από 9 ώρες, οι επικλήσεις των πιστών έπιασαν τόπο. Τα ξημερώματα, γύρω στις 05:00, ένα σύννεφο φάνηκε πάνω από την Βόρεια Εύβοια και στο Προκόπι και, ώ του θαύματος, άρχισε να βρέχει!!!. 

Μία μέρα νωρίτερα από την λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι της Βόρειας Εύβοιας, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτηση στο twitter, προβλέπει στη Βόρεια Εύβοια την πιθανότητα βροχής. Συγκεκριμένα η ανάρτηση έγινε στις 6 Αυγούστου και ώρα 10:18 το βράδυ.

Θυμίζουμε πως οι πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια ξεκίνησαν μαίνονται εδώ και 7 ημέρες και η λιτανεία έγινε μετά την πρόβλεψη και των επιστημονικών δεδομένων για πιθανότητα βροχής. ‘Ίσως λοιπόν να πρόκειται για «θαύμα», ίσως να πρόκειται για περιορισμένη βοήθεια από τους ουρανούς… ίσως να ισχύει το «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», ίσως όμως και η πληροφορία για πιθανότητα βροχής, να έγινε εκμετάλλευση για τους ευκολόπιστους και σε αυτούς που θέλουν να πιστεύουν σε θαύματα. Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει το παραπάνω γεγονός είτε με τα επιστημονικά δεδομένα και την εξέλιξη των επιστημών, είτε με την πίστη του προς τον Θεό και τους αγίους. 

Χορός της βροχής.

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι ζητούσαν την βοήθεια από τους Θεούς, όταν ένοιωθαν την αδυναμία μπροστά στο μεγαλείο και την δύναμη της φύσης. Ο χορός της βροχής (rain dance) ήταν και είναι ένας τελετουργικός χορός που έχει σκοπό να προκαλέσει βροχή και να εξασφαλίσει την προστασία των σπαρτών. Διάφορες εκδοχές χορών της βροχής μπορούν να εντοπιστούν σε πολλούς πολιτισμούς, από την Αρχαία Αίγυπτο έως συγκεκριμένες φυλές Αυτοχθόνων Αμερικάνων. 

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά:

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*