Χρυσή Αυγή: Ισόβια – Τα θύματα του Ναζισμού περιμένουν δικαίωση

Χρυσή Αυγή: Ισόβια – Τα θύματα του Ναζισμού περιμένουν δικαίωση

Έχουν αρχίσει τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και το σύνολο σχεδόν του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα να υπολογίζουν τις ποινές για τα μέλη της Ναζιστικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Δυστυχώς έχουν στραφεί όλοι σε ποινές που αναφέρονται σε μια απλή εγκληματική οργάνωση και όχι σε μία ναζιστική οργάνωση που είχε ως σχεδιασμό την κατάλυση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

Όχι. Δεν είναι μόνο δολοφόνοι.

Όχι. Δεν είναι απλοί εγκληματίες.

Όχι. Δεν είχαν συστήσει μια απλή συμμορία.

Όχι. Δεν σκότωσαν μόνο τον Παύλο Φύσσα

Όχι. Δεν επιτέθηκαν μόνο στους Αιγύπτιους Αλιεργάτες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Όχι. Δεν θα πέσουν στα μαλακά.

Ήταν ναζιστική οργάνωση σύμφωνα με τα πιστεύω και τις επιδιώξεις της Ναζιστικής Γερμανίας και της Φασιστικής Ιταλίας.

Ήταν οργάνωση με σκοπό την κατάλυση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

Οι ποινές που απαιτούμε δεν είναι 15 χρόνια με ελαφρυντικά. Δεν σκότωσαν μόνο τον Παύλο Φύσσα. Σκότωναν και τρομοκρατούσαν κάθε μέρα και κάθε ώρα όποιον είχε αντίθετη άποψη, όποιον είχε διαφορετικό φύλλο ή διαφορετικότητα. Απειλούσαν ευθέως την Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Απώτερος στόχος τους ήταν η κατάλυση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, ανεβαίνοντας στα σκαλοπάτια του κοινοβουλευτισμού, μέχρι να τον καταλύσουν. Το δήλωναν. Ήταν στους όρκους και στις εκδηλώσεις τους. Οπαδοί της δικτατορίας του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, του Αδόλφου Χίτλερ, του Γκέμπελς και του Μουσολίνι.

Οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, είχαν εισηγηθεί στην βουλή την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για «επιδίωξη κατάλυσης του πολιτεύματος»

Οι ανακριτές, αναφερόμενοι στο ιστορικό της Χρυσής Αυγής, της αποδίδουν μορφή «κλειστής ολιγαρίθμου ομάδος ιδεολογικής επιμορφώσεως εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών)» η οποία «μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό».

Σημειώνουν ότι η οργάνωση διαχωρίστηκε σε πολιτικό τμήμα και επιχειρησιακό «σκοπός του οποίου ήταν η διά της βίας αντιμετώπιση των θεωρούμενων ως εχθρών της οργανώσεως». Τα δύο τμήματα διοικούνται «από την αυτή ηγετική ομάδα», «με κυρίαρχο όμως πάντοτε τον “Αρχηγό” η εξουσία του οποίου είναι, κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ».

Οι ανακριτές αναφέρουν για τη Χρυσή Αυγή ότι «σκοπός της ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικα)» παράβαση που οδηγεί στην κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» και κατόπιν τούτου ζητάνε «την άδεια της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να απαγγείλουμε κατηγορία κατά των βουλευτών του κόμματος».

Τα θύματα του Ναζισμού περιμένουν δικαίωση

Κύριοι δικαστές, με την απόφασή σας περί ενοχής των κατηγορουμένων δεν τελειώσατε.

Οφείλετε να δικαιώσετε ακόμα μία φορά τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ναζισμού και του Φασισμού, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Κλειστό, στο Αμπελόφυτο, στην Κυδωνιά, τον Σοκαρά, στην Κοκκινιά, στην Καισαριανή, τα θύματα της Καλαμπάκας, της Κρανιάς, των Δολιανών, της Καλλιρρόης και των δεκάδων μαρτυρικών χωριών και πόλεων από τους Ναζί.

Η Ηρώ Κωνσταντοπούλου και οι πατριώτες που έχασαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας περιμένουν δικαίωση. Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής λέρωσαν με τον αγκυλωτό τους σταυρό ακόμα μία φορά την Ηρωΐδα Ηρώ Κωνσταντοπούλου. Αυτοί σκότωσαν ακόμα μία φορά την Ηρώ και τον Παύλο

Δεν ήταν Άγνωστοι. Αυτοί σκότωσαν την Ηρώ και τον Παύλο. Τους σκοτώνουν κάθε μέρα και κάθε φορά

Το αίμα τους θα ζητά πάντα δικαίωση. Οι ψυχές τους είναι στις αίθουσες του δικαστηρίου σας.

Ισόβια κάθειρξη

Άρθρο 134 – Ποινικός Κώδικας – Εσχάτη προδοσία

2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού· β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή· γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέβαλε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

Ένορκοι: «Δεν είναι αθώοι – Είναι δολοφόνοι – Είναι Ναζί»

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου και η καταδίκη της  εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής ήταν μια απόφαση σταθμός. Οι ποινές είναι όμως αυτές που θα καταδικάσουν την Χρυσή Αυγή ως νεοναζιστική και Φασιστική οργάνωση. Η μόνη ποινή που προβλέπεται από τον Ποινικό κώδικα για αυτή την κατηγορία είναι μόνο ΙΣΟΒΙΑ

Σήμερα το κοινό περί δικαίου αίσθημα οδήγησε τα μέλη της σπείρας, τους, στην καταδίκη. Ο λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του μαζικά παίρνοντας την θέση των ενόρκων. Εκατομμύρια ένορκοι σε όλη την Ελλάδα κατέθεσαν την ετυμηγορία τους. Δεν ήταν αθώοι. 

Το κοινό αίσθημα ζητά την ισόβια καταδίκη των Ναζιστών και θα συνεχίσει μέχρι να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του από την δικαιοσύνη

Οι ποινές:

Το δικαστήριο οφείλει να κάνει δεκτή την εισήγηση και πάλι των εκατομμυρίων ενόρκων. Του λαού. Των θυμάτων του Ναζισμού και του Φασισμού. Της λαϊκής ετυμηγορίας. Οι ποινές πρέπει να αποτελέσουν ταφόπλακα στον φασισμό και τον ναζισμό με όποιο τρόπο κι αν εκφράζεται.

Δεν πρέπει να αφήσει ακόμα και τα πλοκάμια που στήριξαν και στηρίζουν την εγκληματική, Ναζιστική και φασιστική οργάνωση ατιμώρητα. Πλήθος δημοσίων προσώπων έπαιρναν θέση υπέρ του μορφώματος, στήριζαν και επιβράβευαν τις πρακτικές τους. Ακόμα και σήμερα στα μέσα κοινωνικής εκδήλωσης, ο φασισμός και ο ναζισμός καραδοκεί και σχολιάζει.

Η δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα είχε αποκοιμηθεί όλα αυτά τα χρόνια και άνοιγε το κοινοβούλιο και τις πόρτες της δημοκρατίας διάπλατες με αποτέλεσμα να εισχωρήσουν τα ναζιστικά τέρατα που τολμούσαν να παινεύονται ως απόγονοι των ηττημένων του 1945. Τολμούσαν να υψώνουν το ναζιστικό χέρι τους πάνω στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ναζισμού και του Φασισμού στην χώρα μας.

Οι δίκες παρωδία των Ναζί και των συνεργατών τους που ακολούθησαν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όχι μόνο έδωσαν χάρη στους αμετανόητους δολοφόνους, αλλά πολλοί εξ αυτών απέκτησαν προνόμια και αξιώματα.  Ελπίζουμε αυτή τη φορά να δικαιωθούν τα θύματα τους.

Γιώργος Αυγερινός

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

There is no message to display. Please add one.