Σημαντική πληροφορία για την χρήση μουσικής στην Εστίαση

Το άνοιγμα της Εστίασης συνοδεύτηκε από την απαγόρευση της χρήσης μουσικής λόγω της πανδημίας. Η απαγόρευση αυτή είναι προφανές πως θα αρθεί την προσεχή εβδομάδα, καθώς σε λίγες ημέρες ανοίγει και ο τουρισμός.

Είναι όμως χρήσιμο να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες πως σε λίγες ημέρες και πιθανόν πριν το τέλος Ιουνίου η Ολομέλεια του ΣτΕ θα αποφασίσει για την ακύρωση ή όχι της άδειας λειτουργίας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης ΕΔΕΜ.

Θυμίζουμε πως η απόφαση 229/1-3-2021 του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, είναι να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την ακύρωση της άδειας της ΕΔΕΜ.

Δείτε εδώ την απόφαση:

Η Ολομέλεια του ΣτΕ συνεδρίασε στις 2 Απριλίου και η απόφαση αναμένεται το αργότερο έως τέλος του επόμενου μήνα. Εάν η Ολομέλεια κάνει δεκτή την ομόφωνη απόφαση των 5 δικαστών του Δ’ τμήματος, τότε οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μουσική, θα έχουν ένα λιγότερο οικονομικό βάρος για τα Πνευματικά Δικαιώματα, καθώς θα μείνει μόνο η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για την εκπροσώπηση των Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Είναι άλλωστε ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών αλλά και των θεσμικών οργάνων τους να είναι μόνο ένας οργανισμός.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*