Το άνοιγμα της Εστίασης συνοδεύτηκε από την απαγόρευση της χρήσης μουσικής λόγω της πανδημίας. Η απαγόρευση αυτή είναι προφανές πως θα αρθεί την προσεχή εβδομάδα, καθώς σε λίγες ημέρες ανοίγει και ο τουρισμός.

Είναι όμως χρήσιμο να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες πως σε λίγες ημέρες και πιθανόν πριν το τέλος Ιουνίου η Ολομέλεια του ΣτΕ θα αποφασίσει για την ακύρωση ή όχι της άδειας λειτουργίας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης ΕΔΕΜ.

Θυμίζουμε πως η απόφαση 229/1-3-2021 του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, είναι να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την ακύρωση της άδειας της ΕΔΕΜ.

Δείτε εδώ την απόφαση:

Η Ολομέλεια του ΣτΕ συνεδρίασε στις 2 Απριλίου και η απόφαση αναμένεται το αργότερο έως τέλος του επόμενου μήνα. Εάν η Ολομέλεια κάνει δεκτή την ομόφωνη απόφαση των 5 δικαστών του Δ’ τμήματος, τότε οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μουσική, θα έχουν ένα λιγότερο οικονομικό βάρος για τα Πνευματικά Δικαιώματα, καθώς θα μείνει μόνο η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για την εκπροσώπηση των Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Είναι άλλωστε ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών αλλά και των θεσμικών οργάνων τους να είναι μόνο ένας οργανισμός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *