Εμβόλιο ή Θάνατος

Εμβόλιο ή Θάνατος

Ανατριχιαστικά τα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημερομηνία του 2020.

Συγκεκριμένα σήμερα 10 Νοεμβρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς με covid-19 ανέρχονται στους 479 ενώ κατέληξαν από τη νόσο 70 ασθενείς. Την ίδια ημερομηνία πέρυσι οι διασωληνωμένοι ήταν 263, ενώ οι θάνατοι ήταν 41. Αν και πέρυσι δεν είχαμε την δυνατότητα εμβολιασμού, οι θάνατοι και η πίεση στα νοσοκομεία ήταν πολύ μικρότερη, δεν υπήρχαν λιγότεροι 6.000 υπάλληλοι στο σύστημα υγείας λόγω αναστολής και εξαιτίας της άρνησής τους να εμβολιαστούν, η πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις του έχουν τραγική αύξηση.  

Θυμίζουμε πως πέρυσι η κυβέρνηση αποφάσισε lockdown στις 3 Νοεμβρίου, όπου την ίδια μέρα φέτος οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι είναι σχεδόν διπλάσιοι.

Το που πάει το πράγμα είναι καθορισμένο. Οι αριθμοί είναι σκληροί, όπως και η πραγματικότητα. Με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων και με κόπωση της κοινωνίας στην εφαρμογή των μέτρων, οδηγούμαστε με ακρίβεια στο φαινόμενο Μπέργκαμο, Ινδίας, Ρουμανίας… Σε λίγες ημέρες οι θάνατοι θα ξεπεράσουν τους 150 με 200 ενώ οι διασωληνωμένοι θα βρίσκονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

Βρισκόμαστε σε πόλεμο

Αν συνεχίσει η κυβέρνηση να εστιάζει στα επικοινωνιακά μέσα για να πείσει τους πολίτες που αρνούνται στον εμβολιασμό, όπως για παράδειγμα η μετατροπή των σερβιτόρων και των εργαζομένων της εστίασης σε αστυνομικούς, σίγουρα οι επόμενες μέρες θα γίνουν Μπέργκαμο. Απαιτείται άμεσα πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους με μόνο σκοπό την σωτηρία όσων από αυτούς δεν προλάβουν να αναγκαστούν να εμβολιαστούν. Απαιτείται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όσους ασκούν υπηρεσίες και έρχονται σε επαφή με κόσμο, στα σώματα ασφαλείας και όπου υπάρχει χαμηλό ποσοστό ανεμβολίαστων. 

Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη καφρίλα στην κοινωνία. Ειδικοί επί παντός επιστητού, γίνονται ηθικά αυτουργοί στο θάνατο χιλιάδων ανόητων που τους ακολουθούν. Το άθλιο είναι πως οι θεσμοί και η πολιτεία παραμένουν παρατηρητές σε μια επικίνδυνη από όλες τις πτυχές πραγματικότητα.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*