Άνθρωπος. Ο χειρότερος φίλος του σκύλου

Μπορεί να λέμε πως ο καλύτερο φίλος του ανθρώπου, ο πιο πιστός σύντροφος είναι ο σκύλος, αλλά δεν ισχύει πάντα το αντίθετο.

Αρρωστημένα ανθρώπινα μυαλά μόνο θα μπορούσαν να φέρονται έτσι στα αξιαγάπητα τετράποδα που μόνο φαγάκι και αγάπη ζητάνε.

Θεσσαλονίκη 23 Ιανουαρίου 2020 

Έγδαραν και θανάτωσαν σκυλιά στο Ωραιόκαστρο.

Τα άτυχα ζώα βρέθηκαν από μέλος φιλοζωικής μέσα σε κάδο στον δρόμο μεταξύ Νεοχωρούδας και Πενταλόφου Ωραιοκάστρου, στο ύψος των σχολείων.

Σύμφωνα με το oraiokastro24.gr, το περιστατικό σημειώθηκε χθες όταν το μέλος της φιλοζωικής, βρήκε μέσα σε κάδο σκουπιδιών δύο σκυλιά γδαρμένα, στον δρόμο μεταξύ Νεοχωρούδας και Πενταλόφου Ωραιοκάστρου, στο ύψος των σχολείων.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί απανωτά περιστατικά βασανιστικής θανάτωσης ζώων τα οποία έχουν καταγγελθεί και στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Ισπανία Ιανουάριος 2020

Έκοβαν τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μη γαβγίζουν – Σάλος με τα παράνομα εκτροφεία στην Ισπανία.

Η αστυνομία της Ισπανίας διέσωσε σήμερα 270 σκυλιά μικρού μεγέθους, πολλά εκ των οποίων ήταν στριμωγμένα σε κλουβιά, ενώ βρίσκονταν σε κακή κατάσταση.

Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε δύο παράνομα εκτροφεία με κουτάβια, στα περίχωρα της Μαδρίτης, και προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων. Μεταξύ των διασωθέντων τετράποδων, τα περισσότερα ράτσας τσιουάουα και πομεράνιαν, η αστυνομία βρήκε δύο νεκρά ζώα, τα οποία είχαν τυλίξει σε εφημερίδες. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι εκτροφείς είχαν κόψει από κάποιους σκύλους τις φωνητικές χορδές, πιθανόν για να τους εμποδίζουν να γαβγίζουν και να ειδοποιούν τους γείτονες.

Οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες ήταν κτηνίατροι, που βοήθησαν στο να καλύπτεται η επιχείρηση από ένα πέπλο νομιμότητας, καθώς παρείχαν επίσημα πιστοποιητικά, ενώ τοποθετούσαν στα σκυλιά και μικροτσίπ αναγνώρισης. Η οργάνωση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς στην Ευρώπη τσιουάουα και πομεράνιαν και πωλούσε σκύλους σε ολόκληρη την Ισπανία, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των ζώων. Η αστυνομία πιστεύει ότι η οργάνωση είχε αποκομίσει κέρδη άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 10 και πλέον ετών.

Τα σκυλιά, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στοιβαγμένα κατά τριάδες σε ένα κλουβί, χωμένα σε υπόγεια, τα φροντίζουν τώρα φιλοζωικές οργανώσεις, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την τύχη τους.

Αναδημοσίευση από Lifo.gr -πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*