Πνευματικά Δικαιώματα: Οι κωλοτούμπες των 3.000.000 ευρώ

Μας έχουν κατηγορήσει για τις θέσεις μας και για όσα έχουμε γράψει κατά καιρούς σχετικά με το κρατικό έκτρωμα που ακούει στο όνομα ΕΥΕΔ, αλλά και γιατί έχουμε ξεκάθαρα υποστηρίξει ότι υπάρχει Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης στον οποίο θα μπορούσαν να μεταβούν όλοι οι δημιουργοί και να μην υπάρχει το χάος και οι ευκαιριακοί σωτήρες που παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό.

Μας έχουν κατηγορήσει ακόμα και γνωστά παπαγαλάκια του τύπου για προπαγάνδα υπέρ της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Έχουμε τοποθετηθεί. Όχι άδεια στην ΕΔΕΜ για να εξυπηρετήσουν τις τσέπες και την προσωπική ατζέντα ορισμένων. Όχι άλλη άδεια που φέρνει τον κατακερματισμό της αγοράς και την επιβάρυνση εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών για το κόστος των πνευματικών δικαιωμάτων.

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσατε

Παρουσιάζουμε σήμερα τις θέσεις που είχαν οι πρωτεργάτες της ΕΔΕΜ, οι ενωμένοι δημιουργοί της συνέντευξης τύπου της Τετάρτης στο Άλσος. Παρουσιάζουμε την ξεφτίλα και τις κωλοτούμπες που κάνουν έχοντας στόχο, «την παράνομη και αντισυνταγματική» (όπως έλεγαν) κρατική επιχορήγηση της Κονιόρδου και της Ζορμπά.

Όπως θα διαπιστώσετε οι επώνυμοι δημιουργοί, άλλα έλεγαν, άλλα λένε και άλλα εννοούν. Μάλιστα ξεφεύγουν και παραδέχονται την αδυναμία ύπαρξης και λειτουργίας της ΕΔΕΜ, χωρίς κρατική επιχορήγηση, την ώρα που ισχυρίζονται ότι ετοιμάζουν business plan για να αποδείξουν ότι θα είναι βιώσιμος ΟΣΔ !!!

Συγκεκριμένα ο Στάθης Δρογώσης στην συνέντευξη τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σε ένα σημείο που οι στιχουργοί είναι σε σημείο εξαθλίωσης, κι οι άνθρωποι αυτοί είναι ζητιάνοι εδώ και 7 χρόνια, και δεν το λέω υποτιμητικά… Είχαμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια να συνηθίσει η ελληνική αγορά να πληρώνει για να παίζει τη μουσική μας. Δεν έχει γίνει. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αδειοδοτηθεί ο οργανισμός αυτοδιαχείρισης. Θέλουμε την άδεια! Είναι το πρώτο βήμα, αλλά δεν αρκεί. Το δεύτερο βήμα είναι πώς θα χρηματοδοτηθεί η προσπάθειά μας… Φοβόμαστε, ότι μια σκέτη άδεια θα είναι μια τρύπα στο νερό. Χρειάζεται χρηματοδότηση και είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με το Υπουργείο Πολιτισμού».

Ευθέως υποστηρίζει ότι η ΕΔΕΜ χωρίς χρηματοδότηση είναι μια τρύπα στο νερό.

Όλοι αυτοί που λιμπίζονται την παρακαταθήκη των 3.000.000 των Ελλήνων φορολογουμένων που μπήκε στην ΕΥΕΔ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πριν ένα χρόνο και κάτι, στρέφονταν εναντίον της ΕΥΕΔ, εναντίον της κρατικής παρέμβασης, εναντίον του χωρισμού του κλάδου σε Έλληνες και ξένους, κατηγορούσαν τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ γιαπροπαγάνδα, κατηγορούσαν το ΥΠΠΟΑ για την αντισυνταγματική τροπολογία ίδρυσης της ΕΥΕΔ, για τους άσχετους με τον χώρο του ΟΠΙ του Αντωνιάδη, για το αδιαφανή τρόπο διαχείρισης της κρατικής παρέμβασης και πολλά άλλα. Καταγγέλλουν  ακόμα ότι στην ΕΥΕΔ μεθοδεύτηκε να μεταβούν χιλιάδες δημιουργοί παρά την θέλησή τους και μάλιστα όσοι θέλησαν να φύγουν, έφεραν προσχηματικά εμπόδια για να μην το πράξουν.

Εκπληκτική βρίσκουμε την δήλωση του Στάθη Δρογώση για «παρέμβαση Σοβιετικού τύπου» την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την κρατική παρέμβαση, όταν ο ίδιος λίγο μετά εκπροσωπεί το ΚΚΕ ως υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών.

Δείτε τους και καμαρώστε τους

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*