Πνευματικά δικαιώματα: Διανομές ψίχουλα από την ΕΥΕΔ

Πνευματικά δικαιώματα: Διανομές ψίχουλα από την ΕΥΕΔ

Η ΕΥΕΔ ξεκίνησε διανομές για τους δικαιούχους μέλη της και μοίρασε ψίχουλα.

Σε απόγνωση για μια ακόμα φορά οι δημιουργοί που επέλεξαν να διαχειριστεί το περιουσιακό τους δικαίωμα η κρατική ΕΥΕΔ. Τα μεγάλα λόγια περί δικαίωσης των Ελλήνων δημιουργών με την δημιουργία του κρατικού φορέα και εν συνεχεία η μετάβαση στον νέο οργανισμό ΕΔΕΜ, έγιναν αντίδραση και δείχνουν το δρόμο της αποτυχίας που έχει και συνέχεια.

Η διάσπαση με την ΕΥΕΔ και τώρα με την ΕΔΕΜ που προκλήθηκε από μερίδα Ελλήνων δημιουργών με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν τους φόβους όλων και κυρίως από το Διεθνές Συμβούλιο Δημιουργών Μουσικής για τα πνευματικά δικαιώματα – CIAM – με την επιστολή που πρόσφατα έστειλε στα 4 σωματεία. Το κάλεσμα για ενότητα από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ δεν έχει βρει ακόμα αντίκρυσμα, με αποτέλεσμα να παραπαίουν οι εισπράξεις.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί από την εκκαθάριση των διανομών της ΕΥΕΔ, είναι η ανάρτηση και τα σχόλια της κληρονόμου και χήρας του μεγάλου Αντώνη Βαρδή, Φιλοθέης Σκιτζή. Μετά από την πολυαναμενόμενη διανομή της δόθηκε εκκαθαριστικό μόλις 74,37 ευρώ.

Όταν η κυρία Σκιτζή είδε το εκκαθαριστικό που έστειλε η ΕΥΕΔ για την χρήση των τραγουδιών του μεγάλου καλλιτέχνη προχώρησε σε μία αγανακτισμένη ανάρτηση στο facebook. Δείτε τα σχόλια που ακολούθησαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.