Πνευματικά δικαιώματα: IP HUB ΑΕ

Σε αυτό το άρθρο μας και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε πιο είναι το παρασκήνιο και οι εμπλεκόμενοι (πολιτικοί, δημιουργοί, εκδότες και λοιποί) που έχουν στόχο την οικονομική εκμετάλλευση του έργου των δημιουργών στην μετά ΑΕΠΙ εποχή.

Δημιουργήθηκε μία ΑΟΔ (κερδοσκοπική εταιρεία –  ιδιωτικών συμφερόντων) η IP HUB ΑΕ και όπως αποκαλύφθηκε στην πορεία είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη.

Ο κύριος Μάρης δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τον χώρο, το όνομα παραπέμπει στην ΑΕΠΙ και ο καιρός θα δείξει αν υπάρχει η τεχνογνωσία και οι δημόσιες σχέσεις ή η σύνδεση με την πάλαι ποτέ ισχυρή ΑΕ

Ο διαχειριστής κύριος Νανόπουλος, με επιστολή του που δημοσιεύεται από ίδια μέσα – το news247.gr αναδεικνύει την ευαισθησία της IP HUB ΑΕ για τον χώρο και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «…Αποτελεί κοινό τόπο η προσπάθεια να επέλθει η κανονικότητα στον χώρο με άμεση και αποτελεσματική συλλογή των δικαιωμάτων, διαφάνεια στη διανομή και κυρίως αίσθημα συλλογικής ευθύνης για έναν από τους πλέον σημαντικούς κλάδους του πολιτισμού μας, διασφαλίζοντας σε απόλυτο βαθμό τα δικαιώματα του συνόλου των Ελλήνων και ξένων δημιουργών και εκδοτών.» και συνεχίζει …«Στην προσπάθειά σας αυτή είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνδράμουμε τόσο με την τεχνογνωσία μας όσο και με την εξασφάλιση πόρων χρηματοδότησης του πλάνου σας, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.»

IP HUB ΑΕ – Η γυναίκα του καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται

Αυτά τα μεγάλα λόγια ακούγονται ωραία, χαϊδεύουν αυτιά όπως λέμε στην κοινή, αλλά το ρεπορτάζ μας λέει άλλα.

Ο κύριος Μαρής, με το STOIXIMAN, το δημοσιογραφικό NEWS247, αλλά κυρίως με τα web radio & FM radio Legend 88,6 & SPORT24, έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για τις εισπράξεις των δημιουργών, ούτε για την δικαιώματά τους.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τα ραδιόφωνα Legend 88,6 & SPORT24, δεν έχουν εφοδιαστεί με άδεια δημόσιας εκτέλεσης από τους αντίστοιχους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης. Δηλαδή δεν έχει πληρώσει για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών ως όφειλε.

Δεν πληρώνει, αλλά κατά τ΄άλλα κόπτεται για τους δημιουργούς. Ζητά την συνεργασία μόνο με την ΕΔΕΜ, αγνοώντας τους δημιουργούς της  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, προφανώς γιατί η δεύτερη παρέχει ήδη προστασία στα μέλη της.

Οι άλλοι είναι «έξω από το μαντρί» και φυσικά ενδιαφέρεται για να τους μαντρώσει. Το βέβαιο είναι πως σε αυτήν την ΑΟΔ, έχουν ενταχθεί δημιουργοί οι οποίοι είναι αντίθετοι με το σύνολο, το οποίο θέλει την αυτοδιαχείριση μέσα από έναν ΟΣΔ. Το παράδοξο είναι πως οι δημιουργοί της ΕΔΕΜ, επιθυμούν έναν ΟΣΔ, αγνοώντας ότι ήδη υπάρχει και είναι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Μια ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ που εκπροσωπεί ήδη εκατοντάδες χιλιάδες δημιουργούς.

Δηλαδή δεν είναι όλοι ενωμένοι.

Πληροφορίες που έχουμε μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι την IP HUB ΑΕ έχουν προσεγγίσει εκδότες και εταιρείες ηχογράφησης, δηλαδή διαφορετικά συμφέροντα απ΄αυτά των δημιουργών.

Εάν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, τότε θα έχουμε εξελίξεις και στον χώρο των συγγενικών δικαιωμάτων.

Συνεχίζεται…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*