Πνευματικά Δικαιώματα: Έπεσε το φύλλο συκής της ΕΔΕΜ

Μόλις το 12,6 % των Ελλήνων δημιουργών εκπροσωπεί ο νεοσύστατος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) ΕΔΕΜ και το σλόγκον «Όλο το Ελληνικό τραγούδι ενωμένο» κατέρρευσε.

Γράφει ο Γιώργος Αυγερινός

Η ΕΔΕΜ, ανάρτησε την εκπροσώπησή της στην σελίδα της και το συμπέρασμα είναι πως απέτυχε να συσπειρώσει το Ελληνικό τραγούδι, καθώς εκπροσωπεί μόλις 1.151 δημιουργούς και κληρονόμους έργων και αυτούς διπλούς και τετραπλούς! από το σύνολο 14.600 που εκπροσωπούσε η ΑΕΠΙ και μετέπειτα το έκτρωμα Κονιόρδου ΕΥΕΔ.

Από το παραπάνω σύνολο μέρος των Ελλήνων δημιουργών απορρόφησε και η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ο leader ΟΣΔ στην Ελλάδα, καθώς εκπροσωπεί σήμερα σχεδόν όλους τους ξένους δημιουργούς, ενώ η ΕΔΕΜ κανέναν

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των κληρονόμων του έργου του Θάνου Μικρούτσικου, όπου στο σύνολο των 1.151 προσμετρούνται 4 κληρονόμοι για το ένα ρεπερτόριο, ενώ εμφανίζονται διπλά εγγεγραμμένοι κληρονόμοι και δημιουργοί

Τραγικό το αμοιβολόγιό της ΕΔΕΜ

Το απίστευτο βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι χρήστες.

Με μία πολύ μικρή τελικά εκπροσώπηση η ΕΔΕΜ αναρτά ένα αμοιβολόγιο το οποίο είναι δυσανάλογο των έργων που εκπροσωπεί και το τραγικό; ίδιο με αυτό της ΑΕΠΙ που εκπροσωπούσε το σύνολο των έργων (Ελληνικών και αλλοδαπών) και ίδιο με αυτό της ΕΥΕΔ, το έκτρωμα της Κονιόρδου.

Δείτε τις βασικές κατηγορίες και τις ομοιότητες:

Η ΕΔΕΜ δεν εκπροσωπεί κανέναν αλλοδαπό ΟΣΔ, ενώ απουσιάζουν ακόμα και  μεγάλοι Έλληνες Δημιουργοί 

Η κυρία Υπουργός

Κυρία Μενδώνη, αδειοδοτήσατε έναν τόσο ανίσχυρο οργανισμό που σας παρουσίασε μελέτη βιωσιμότητας -μαϊμού – υποστηρίζοντας ότι θα έχει 12.000 δημιουργούς και 80 συμβάσεις αμοιβαιότητας με αλλοδαπούς ΟΣΔ.

Κυρία Μενδώνη, ο ΟΣΔ που αδειοδοτήσατε ζητάει από τους χρήστες όσα και η ΑΕΠΙ …η κακιά ΑΕΠΙ, ενώ εκπροσωπεί μόλις το 12,6 % των Ελλήνων δημιουργών και κανέναν αλλοδαπό ΟΣΔ.

Οι πολιτικοί και η πολιτική σε βάρος των χρηστών.

Καμαρώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ δίπλα στην Λούκα Κατσέλη… τάχα ότι έχει επαφές για να συνεργαστούν και να διαπραγματευτούν το αμοιβολόγιο της ΕΔΕΜ.

Κύριε Καββαθά νομιμοποιείται ένα τόσο μικρό ρεπερτόριο με απαιτήσεις ίδιες με αυτού της ΑΕΠΙ που το 2018 καταγγείλατε στον ΟΠΙ;

Δείτε την ανακοίνωση του ΟΠΙ μετά από την παρέμβαση της ΠΟΕΣΕ

Πιθανόν να σας συνδέει πολιτική φιλία με την κα Λούκα Κατσέλη και να είστε πολιτικά ομόσταυλοι. Όμως οι κομματικές σας ταυτότητες ως πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος μιας κλαδικής ομοσπονδίας χρηστών (ΠΟΕΣΕ) έπρεπε να σας βρίσκουν απέναντι με τις συντεχνίες μιας ομάδας Ελλήνων δημιουργών και τα συμφέροντα πολιεθνικών εκδοτών…που δεν είναι δημιουργοί …αλλά επιχειρηματικοί κολοσσοί.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*