«Φεύγω γιατί άργησα». Ηχηρή αποχώρηση στην ΕΔΕΜ με σοβαρές καταγγελίες

Πνευματικά δικαιώματα. Ηχηρή αποχώρηση στην ΕΔΕΜ με καταγγελίες

Ένας ακόμα δημιουργός κλείνει με ηχηρό τρόπο την πόρτα στην ΕΔΕΜ. Αυτή τη φορά σειρά είχε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΔΕΜ, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή αποκαλύπτει το παρασκήνιο των όσων συμβαίνουν πίσω από το σλόγκαν «ΕΔΩ ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ».

Μία ακόμα αποχώρηση στις πολλές  

Ο μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ανήγγειλε σήμερα στον λογαριασμό του στο facebook την αποχώρηση του από την ΕΔΕΜ, φανερά πικραμένος για τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στο παρασκήνιο του νεοσύστατου οργανισμού, ανοίγοντας την επιστολή του του με το «φεύγω γιατί άργησα» και κλείνοντάς την με το «Φεύγω τώρα γιατί άργησα». Το συμπέρασμά του…  Άργησε να φύγει και φεύγει τώρα γιατί ακόμα κι αυτά που έγραψε στην ανάρτησή του, τον καθυστέρησαν…

Φεύγω γιατί άργησα…

Ανοιχτή επιστολή
to whom it may concern
Yπήρξα ένα από τα πέντε ιδρυτικά μέλη της ΕΔΕΜ. Απασχολήθηκα ως μέλος του ΔΣ από την ίδρυσή της μέχρι τον Απρίλιο του 21 όπου και παραιτήθηκα διότι είχα σοβαρές αντιρρήσεις ως προς το υπερβολικό κόστος διοίκησης εν μέσω covid και την ίδια την επιβίωση του Οργανισμού. Έστειλα επιστολή και έφυγα αθόρυβα για να μην προκαλέσω ζημιά. Παρέμεινα απλό μέλος με την ελπίδα να συμβάλλω στην Ένωση των δύο Οργανισμών.
Χάσαμε οι δημιουργοί στα 6 χρόνια 100.000.000€. Σε πείσμα του σημερινού ΔΣ και της διοίκησης πιστεύω πως εάν δε γίνει ένας οργανισμός θα συνεχιστεί ακάθεκτη η κατηφόρα.
Φεύγω γιατί 2 χρόνια τώρα στην ΕΔΕΜ ζητάμε θεσμικά να ψηφιστεί διαδικασία για την Ένωση. Από ένα σημείο και μετά κατάλαβα ότι στα λόγια μας λέγανε ναι ενώ οι πράξεις τους έλεγαν όχι. Η αόρατη βία της περιφρόνησης έχει μυστήριους τρόπους να εκδηλώνεται, ένας από αυτούς ήταν ΔΣ και Διοίκηση να “κλωτσάν το ντενεκάκι”
Φεύγω γιατί το “Πόρισμα της Ernst & Young” με γνωματεύσεις κατά παραγγελίαν εμπόδιζαν να το πάρουμε τα μέλη στα χέρια μας. Οι γνωματεύσεις ανατράπηκαν, υποχρεώθηκαν στο τέλος να το δώσουν… φωτοτυπημένο. Μας υποχρέωσαν ύστερα να υπογράψουμε έωλες ρήτρες απορρήτου προς τον “κανένα”… και αμέσως μετά οι “έγκριτοι νομικοί” από μόνοι τους το περιέλαβαν σε δικόγραφο και το παρέδωσαν στον πάσα ένα.
Φεύγω γιατί στα δύο αυτά χρόνια τινάχτηκαν στον αέρα δύο Εποπτικά Συμβούλια και ΔΣ, Διοίκηση και ΟΠΙ φέρονται σαν να είναι κάτι το κανονικό.
Φεύγω γιατί σε καμία από τις επιστολές που έστειλα δεν έτυχε απάντησης.
Φεύγω γιατί αυτός βλέπω να είναι ο μόνος τρόπος που απομένει για τον ΕΝΑ Οργανισμό.
Τα λάθη στρατηγικής και επιλογών στο βαθμό που μου αναλογούν βαραίνουν εμένα τον ίδιο. Εξ αρχής ο στόχος έπρεπε πάσει θυσία, να είναι ο ένας οργανισμός. Φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων, και οι δύο πλευρές, συμμετείχαμε πρόθυμα και αυτιστικά σε έναν εμφύλιο που μόνοι κερδισμένοι είναι «οι άλλοι»… μία ακόμα ελληνική τραγωδία, την ώρα που όλα καταρρέουν εμείς συνεχίζουμε με όρεξη τον αλληλοσπαραγμό.
Λυπάμαι που αφήνω πίσω πρόσωπα που εκτιμώ. Kαλές προθέσεις ανάμεικτες με πάθη του παλκοσένικου και εγωισμούς γέννησαν ένα τέρας πολυτελείας. Σταμάτη, Χρήστο, Παρασκευά, Κώστα, Φωτεινή, Φοίβο μια μέρα ίσως δούμε με ίδιο μάτι τα λάθη και τα πάθη μας. Τότε ίσως συμμεριστείτε ότι μόνη λύση είναι ο ένας Οργανισμός που δουλεύει προς όφελος των μελών του και όχι προς όφελος των στελεχών του. Μπορεί κάποιοι που κάναμε πολλά χιλιόμετρα μαζί να θυμώσετε μαζί μου δε με νοιάζει. Με όσους έχουμε κάτι να πούμε θα το πούμε.
Φεύγω τώρα γιατί άργησα.
Οι σοβαρές καταγγελίες του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, έχουν αποδέκτες τα μέλη του ΔΣ και της διοίκησης. Αφορούν και το κόστος διοίκησης, δηλαδή τα πολλά λεφτά που παίρνουν γνωστοί σε όλους αλλά άγνωστοι στην καταγγελία. Αφορούν την διάλυση δύο εποπτικών συμβουλίων, δηλαδή το θεσμικό όργανο που ελέγχει τη διαφθορά. Αφορούν ακόμα και τον ΟΠΙ που συγκάλυψε μαζί με την διοίκηση «τα κατά παραγγελία» πορίσματα ορκωτών λογιστών… Αφορά το σαμποτάρισμα της ένωσης των δύο οργανισμών από την ίδια την Διοίκηση. Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, προκρίνει ως μοναδική λύση την αποχώρηση από την ΕΔΕΜ (αφού όλα τα άλλα έχουν αποτύχει) για να ενωθούν όλοι οι δημιουργοί κάτω από την ίδια στέγη (προφανώς της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ).

Γιάννης Γλέζος Μάιος 2022

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είχε καταγγείλει ο πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, Γιάννης Γλέζος τον Μάιο του 2022, με ανοιχτή επιστολή. Δείτε την εδώ

Σταύρος Ξαρχάκος 2020

Οι καταγγελίες του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου αναδύουν σήψη και διαφθορά ενός υποτίθεται υγιούς οργανισμού που συστάθηκε στη συνέχεια της διεφθαρμένης ΑΕΠΙ και ήρθαν με «καθαρά χέρια», πρόσωπα που συμμετείχαν στην ΑΕΠΙ και έπαιρναν προκαταβολές και υπερβολικά ποσά για να μην μιλούν…ή και να λοιδορούν... Δείτε την καταγγελία του Σταύρου Ξαρχάκου και την αναφορά του σε πρόσωπα της ΑΕΠΙ τα οποία βρίσκονται πίσω από την ΕΔΕΜ

Πρόεδρος της ΕΔΕΜ

Είναι γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΕΔΕΜ Χρήστος Νικολόπουλος, συμμετείχε επί σειρά ετών στο ΔΣ της ΑΕΠΙ και όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, κράτησε το στόμα του κλειστό και το κρατά κλειστό έως σήμερα. Αυτές οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι από τον ΟΠΙ, καθώς στις καταγγελίες του μουσικοσυνθέτη, φέρεται ότι και ο ΟΠΙ, έχει την δική του συμμετοχή….

Γενική διευθύντρια της ΕΔΕΜ

Λούκα Κατσέλη. 

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*